Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας ηττήθηκε και στο Παρίσι από τη Γαλλία, παρά τη βελτιωμένη συγκριτικά εικόνα της. Οι συζητήσεις για το μέλλον του ομοσπονδιακού προπονητή Λεβ συνεχίζονται.Το χθεσινοβραδινό παιχνίδι απέναντι στην Εθνική Γαλλίας στο Παρίσι στο πλαίσιο του Nations League αντιμετωπιζόταν από τους ιθύνοντες της Εθνικής Γερμανίας ως μια καλή ευκαιρία για να αντιστραφεί η εικόνα κρίσης που εμφανίζει η γερμανική ομάδα από το διάστημα λίγο πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το καταστροφικό για τους Γερμανούς Μουντιάλ της Ρωσίας.

Το κακό κλίμα φιλοδοξούσε να αλλάξει και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιόαχιμ Λεβ, ο οποίος παρέταξε μια εμφανώς ανανεωμένη ομάδα, με προσθήκες νεαρών παικτών, όπως ο Λερόι Σανέ και ο Σερζ Γκνάμπρι, οι οποίοι βελτίωσαν αισθητά την επιθετική λειτουργία των Γερμανών. Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού ήταν ο πολύ κακός στα τελευταία ματς Ζερόμ Μποατένγκ και στον πάγκο έμεινε ο Τόμας Μύλερ, που προβληματίζει εδώ και μεγάλο διάστημα με την κακή του απόδοση.

Παρά την καλή εικόνα του πρώτου 45λέπτου, που έκλεισε με τη Γερμανία μπροστά με 0-1, η ομάδα του Λεβ έφυγε με άδεια χέρια από το Παρίσι χάνοντας με 2-1.

«Βεβαίως είναι πάντα άσχημο το αίσθημα να χάνεις ενώ έχεις προηγηθεί στο σκορ και νιώθεις ότι έχει τα πάντα υπό έλεγχο. Είναι πικρό και απογοητευτικό. Είδαν όλοι πόσο προσπαθήσαμε. Αλλά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν επιβραβευθήκαμε», σχολίασε μετά τη χθεσινή ήττα ο τερματοφύλακας και αρχηγός των Γερμανών Μάνουελ Νόιερ.

Στενεύουν τα περιθώρια για τον Λεβ

Της χθεσινής ήττας στο Παρίσι προηγήθηκε η άκρως απογοητευτική εμφάνιση της Γερμανίας στην Ολλανδία, από την οποία έχασε με 3-0 επιβεβαιώνοντας πλήρως την βαθιά κρίση που διανύει. Παρά τη νέα ήττα των Γερμανών, που διατηρεί τις σοβαρές πιέσεις και την κριτική προς το πρόσωπο του ομοσπονδιακού προπονητή, ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ράινχαρντ Γκρίντελ ύψωσε ασπίδα προστασίας υπέρ του Γιόαχιμ Λεβ, κάνοντας λόγο για θετικά δείγματα από μια ανανεωμένη και νεανική ομάδα με δυνατότητες εξέλιξης.

Ο ίδιος ο ομοσπονδιακός προπονητής εμφανίστηκε, παρά την ήττα, ψύχραιμος και αισιόδοξος για το μέλλον. «Εμφανιστήκαμε απόλυτα ισότιμοι με την παγκόσμια πρωταθλήτρια (Γαλλία) σήμερα και θα έπρεπε να είχαμε πετύχει δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Σήμερα δεν επιβραβευθήκαμε για το πολύ καλό μας παιχνίδι», δήλωσε στην ανάλυσή του μετά τον αγώνα ο Γιόαχιμ Λεβ.

Πάντως, παρά τις ασκήσεις αισιοδοξίας από προπονητή και παράγοντες της Εθνικής Γερμανίας, η κριτική για την εικόνα της ομάδας διατηρείται. Και όσο δεν έρχονται αποτελέσματα, τόσο πιο πολύ πλησιάζει στην πόρτα της εξόδου ο κατά τα άλλα ψύχραιμος Λεβ.

Sid, dpa / Άρης Καλτιριμτζής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ