Καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της Νέας αλλά και της Ολυμπίας Οδού παρατηρεί η Επιτροπή σύμφωνα με την απάντηση του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Johannes Hahn στην Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρία Ρόδη Κράτσα

Στρασβούργο. «Η Επιτροπή παρατήρησε καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις, καθώς και καθυστερήσεις που οφείλονται σε αρχαιολογικούς και περιβαλλοντικούς λόγους και στη μετακίνηση δικτύων, οι οποίες επηρεάζουν την έγκαιρη υλοποίηση των έργων» τόνισε ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κ. Hahn απαντώντας σε γραπτή ερώτηση της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρίας Ρόδης Κράτσα σχετικά με τη διακοπή των εργασιών στη Νέα Οδό καθώς και την Ολυμπία Οδό. Η ευρωβουλευτής τόνισε τη σημασία των έργων αυτών για τις περιοχές από όπου διέρχονται οι οδικοί αυτοί άξονες, την εθνική οικονομία αλλά και την εσωτερική αγορά. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υποστηρίξει την πρόταση για την αύξηση των ποσοστών συγχρηματοδότησης, αλλά τόνισε και ότι οι ελληνικές αρχές θα φροντίσουν να μην καθυστερήσει η ένταξη των έργων.

Ο κ. Hahn επεσήμανε ότι η έγκριση των προτάσεων για αύξηση των ποσοστών συγχρηματοδότησης από τα Ταμεία της Ε.Ε. για κράτη μέλη, όπως η Ελλάδα, που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση, αναμένεται να αυξήσει τις πληρωμές στις οικείες χώρες για την ολοκλήρωση των έργων. Παράλληλα, σε ερώτηση της Ελληνίδας Αντιπροέδρου για τις προοπτικές υλοποίησης των συγκεκριμένων έργων στην Ελλάδα, ο Επίτροπος απάντησε πως η αύξηση των εν λόγω πληρωμών θα γίνει κατόπιν αιτήματος των ίδιων των χωρών όπως και ότι οι διαδικασίες διαχείρισης, σχεδιασμού, εφαρμογής, παρακολούθησης και λογιστικού ελέγχου, αξιολόγησης αποτελεί αρμοδιότητα των εθνικών αρχών. «Κατά συνέπεια, εναπόκειται στο ελληνικό κράτος να θέσει προτεραιότητες αναφορικά με τα έργα και να αποφασίσει για τη διάθεση της χρηματοδότησης» υπογραμμίζει ο Επίτροπος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ