Βρυξέλλες. «Μόνο μέσω της οικονομικής ανάπτυξης, θα μειωθεί το χρέος της Ελλάδας. Θα πρέπει τώρα να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα. Ως εκ τούτου, κάθε προσπάθεια πρέπει να στοχεύει στη στήριξη της ελληνικής διοίκησης», τονίζει ο ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας Γιώργος Χατζημαρκάκης, σε επιστολή που απέστειλε στον κ. Φίλιπ Ρέσλερ Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας.

Η επιστολή στάλθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού αλλά και του Γ.Γ. του Κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών κ. Κρίστιαν Λίντνερ για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και συντεταγμένη πτώχευση ως δυνητική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ευρώ.

Ο ευρωβουλευτής επισημαίνει τον κίνδυνο ντόμινο που προκύπτει για το ευρώ από την πτώχευση της Ελλάδας.

«Το FDP, ως το Ευρωπαϊκό κόμμα και Κόμμα του Ευρώ της Γερμανίας πρέπει να ανήκει στις φωνές που μέσα από καλοδουλεμένες θέσεις μπορούν να αναπτύξουν τη συζήτηση. Ο Hans-Dietrich Genscher έκανε τελευταία έντονα σαφές στο Tagesspiegel, αυτό που έχει τώρα σημασία: το ευρώ δεν είναι σε κρίση, αλλά η ίδια η Ευρώπη, η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Ο Επίτιμος Πρόεδρός μας μιλάει πολύ σωστά, ότι τα προβλήματα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, βέβαια, πρέπει να επιλυθούν. “Για να εξασφαλιστεί η ικανότητα δράσης χρειάζεται η αλληλεγγύη ολόκληρης της ζώνης του ευρώ”, είπε ο Hans-Dietrich Genscher.», επισημαίνει ο ευρωβουλευτής.

Ο κ. Χατζημαρκάκης αναφέρεται και στις προσδοκίες των ελλήνων αλλά και των γερμανών βιομηχάνων από την επικείμενη επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Ελλάδα.

«Στις 6/7 Οκτωβρίου 2011 θα ταξιδέψετε με μια αντιπροσωπεία στην Αθήνα. Η αντιπροσωπεία αναμένεται στην Ελλάδα με μεγάλη ελπίδα. Πολλοί από τους συναδέλφους μου εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βασίζονται σε ένα επιτυχημένο και πρωτοποριακό αποτέλεσμα αυτού του ταξιδιού. Ο γερμανικός σύνδεσμος Βιομηχάνων έχει επίσης πολύ υψηλές προσδοκίες για την επίσκεψή σας. Ειδικότερα όμως, είναι οι ίδιοι οι Έλληνες, οι οποίοι ελπίζουν να έχουν τη γερμανική και ευρωπαϊκή βοήθεια για την ανάπτυξη εναλλακτικών σεναρίων».

→ Την επιστολή προς τον κ. Φίλιπ Ρέσλερ (Philipp Rösler) μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ