Επινοητικός Ιάπωνας προτείνει έναν ασυνήθιστο τρόπο για να απαλλαγείτε από τον τρόμο της πανδημίας: ένα εξίσου τρομακτικό, αλλά και χαλαρωτικό, όπως υποστηρίζει, κυνήγι φαντασμάτων.Έχετε άγχος λόγω κορωνοϊού; Θέλετε να φωνάξετε και να ξεδώσετε για να ηρεμήσετε, αλλά δεν βρίσκετε την κατάλληλη ευκαιρία; Κανένα πρόβλημα. Το κυνήγι φαντασμάτων του Κέντα Ιβάνα είναι για σας. Αρκεί να μην σας ενοχλεί μία λεπτομέρεια: ότι εσάς θα κυνηγούν τα φαντάσματα.

Ο 25χρονος Κέντα Ιβάνα έχει μία εταιρία παραγωγής στο Τόκιο, που δυστυχώς αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Επινόησε λοιπόν μία εμπειρία τρόμου, χαμηλού κόστους, που δίνει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ξεδώσουν και να χαλαρώσουν κραυγάζοντας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το μαγαζάκι του τρόμου έχει μεγάλη ζήτηση, γιατί “πολύς κόσμος είναι αγχωμένος και ψάχνει ένα ασφαλές μέρος για να βγάλει τον τρόμο που κρύβει μέσα του, όταν μάλιστα φαίνεται ότι μας περιμένει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας”. Τον Ιούλιο ο Κέντα Ιβάνα είχε διοργανώσει και ντράιβ-ιν εμπειρίες τρόμου, αλλά τον τελευταίο καιρό προτιμά τους μικρούς χώρους.

Μόνος στον σκοτεινό θάλαμο

Μόλις 7,5 ευρώ στοιχίζει η χαλαρωτική εμπειρία. Αυτό είναι το καλό νέο. Το κακό νέο είναι ότι το σόου είναι ολίγον …μακάβριο. Ο πελάτης μπαίνει σε ένα φέρετρο και κλείνεται για περίπου 15 λεπτά σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Κάθε τόσο εμφανίζονται φαντασματάκια που του κόβουν την ανάσα και τον αναγκάζουν να βγάλει ό,τι έχει συσσωρεύσει μέσα του. Αλλά μετά από αυτό αισθάνεται άλλος άνθρωπος, αν κρίνουμε από τα όσα δηλώνει ένας πελάτης, ο Καζουχίρο Χασιγκούσι. “Πολλές εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί λόγω κορωνοϊού. Ήθελα να χαλαρώσω λίγο στο ρεπό μου και πράγματι, εδώ κατάφερα να αποβάλω το άγχος”, λέει ο 36χρονος.

Για την 28χρονη Μαρί Ιραγκάσι ήταν, αν μη τι άλλο, μία ασυνήθιστη εμπειρία. “Αισθάνθηκα να μου ρίχνουν νερό και κάποιος να ακουμπάει τα πόδια μου. Έγιναν τόσα πράγματα από το πουθενά…”, λέει η ίδια. Το μαγαζάκι του τρόμου εμπλουτίζεται με ηχητικά και οπτικά εφέ που ενισχύουν το στοιχείο της έκπληξης. Υπάρχει όμως και μία ηθοποιός με σάρκα και οστά, η Χαρούνα Σουζούκι, η οποία δηλώνει ότι “έχει πολλή πλάκα να βλέπεις τις αντιδράσεις του κόσμου…”.

Γιάννης Παπαδημητρίου (APTN)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ