Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην διεθνή έκθεση τουρισμού της Πράγας «Holiday World» από τις 9 έως και τις 13 Φεβρουαρίου.

Στόχος της Περιφέρειας είναι να διατηρήσει την καλή παράδοση των προηγούμενων ετών και να προσελκύσει κατά τη φετινή τουριστική περίοδο στην περιοχή μας ακόμα περισσότερους τουρίστες από την Τσεχία.

Εξάλλου κάθε καλοκαίρι ένας σημαντικός αριθμός Τσέχων επισκέπτεται τα παράλια αλλά και τα ορεινά μέρη της Θεσσαλίας.

Η θεσσαλική παρουσία έγινε σε ενιαίο περίπτερο του ΕΟΤ ειδικά διαμορφωμένο ώστε να παραπέμπει σε αρχαιολογικό χώρο. Μάλιστα, το περίπτερο του ΕΟΤ κέρδισε τις εντυπώσεις και απέσπασε το 2ο βραβείο σαν το ωραιότερο περίπτερο της έκθεσης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγινε διανομή τουριστικού υλικού από όλη τη Θεσσαλία, προκειμένου να ενημερωθούν οι επισκέπτες για τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περίπτερο καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης παρευρίσκονταν και ο Διευθυντής του ΕΟΤ της Τσεχίας Κων. Θεοδώρου καθώς και η υπεύθυνη για την οργάνωση του Περιπτέρου Κλεοπάτρα Αποστόλου από τα γραφεία του ΕΟΤ της Αθήνας.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχε η υπεύθυνη Τουρισμού Μερόπη Φαργκάνη.

Οι Τσέχοι επισκέπτες της έκθεσης έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα παράλια, τους ορεινούς όγκους Ολύμπου και Κισσάβου, τα Μετέωρα, το Πήλιο, τις Σποράδες αλλά και τη λίμνη Πλαστήρα..

Άλλωστε, η Τσεχία αποτελεί για την περιοχή μας «δεξαμενή» τουριστών, καθώς μεγάλος αριθμός επισκεπτών μας επιλέγει κάθε χρόνο την περιοχή μας για διακοπές.

Σημειώνεται ότι η επόμενη έκθεση στην οποία θα λάβει μέρος η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι στο Βελιγράδι από 24 έως και 27 Φεβρουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ