Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει με επιτυχία την προβολή των τουριστικών της προορισμών στον ευρωπαϊκό χάρτη του τουρισμού συμμετέχοντας το διάστημα 19-23/2/2014 στη διεθνή τουριστική έκθεση «F.re.e. 2014» του Μονάχου.  Ο νέος εκθεσιακός χώρος, 70.000 τ.μ., στον οποίον από το 1998 στεγάζεται η έκθεση του Μονάχου, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά κέντρα της Γερμανίας, ενώ η έκθεση «F.re.e» (Freizeit, Reisen, Erholung), προσφέρει στους επισκέπτες της τη μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση για το δημιουργικό προγραμματισμό του ελεύθερου χρόνου καλύπτοντας παράλληλα διάφορες ειδικές μορφές τουρισμού, όπως οι διακοπές με σκάφη και τροχόσπιτα, ο αθλητικός τουρισμός, το ποδήλατο βουνού, τα θαλάσσια σπορ, αλλά και ο τουρισμός υγείας και ευεξίας. MONAXO (2)

Η τουριστική αγορά της Γερμανίας δεν είναι μόνο από τις μεγαλύτερες και δυναμικότερες στον κόσμο, αλλά παράλληλα αποτελεί και την κυριότερη πηγή άντλησης τουριστικής πελατείας για τον ελληνικό τουρισμό. Ιδιαίτερα δε, η περιοχή της Βαυαρίας αποτελεί παραδοσιακή αγορά για τη Θεσσαλία και για το λόγο αυτό η συμμετοχή της Περιφέρειας στην τουριστική έκθεση του Μονάχου απέσπασε το έντονο ενδιαφέρον του κοινού.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Θεσσαλίας είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν το καλαίσθητο πληροφοριακό υλικό όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων και να ενημερωθούν από τα στελέχη της Περιφέρειας για τους τουριστικούς προορισμούς και τις δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή. Μεγάλο υπήρξε επίσης το ενδιαφέρον των επισκεπτών του Θεσσαλικού περιπτέρου και για τις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών από και προς τα αεροδρόμια Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις Ελλήνων και ξένων τουριστικών πρακτόρων υπάρχει σταθερή αλλαγή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας με σαφείς ανοδικές τάσεις, ενώ εξέφρασαν συγχρόνως την αισιοδοξία τους για τις αφίξεις Γερμανών τουριστών τη φετινή χρονιά.MONAXO

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων τουριστικοί πράκτορες και Γερμανοί δημοσιογράφοι καθώς και η εκπρόσωπος του γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Γερμανία κ. Αγαπάκη, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα προγραμματίζεται η διοργάνωση ταξιδιού γνωριμίας (famtrip) Γερμανών δημοσιογράφων στην Αλόννησο σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και τους συναρμόδιους Φορείς.

Στην αποστολή της Περιφέρειας συμμετείχαν η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κα. Ελένη Κατσαρού, το στέλεχος του γραφείου τουρισμού των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων κα. Ευαγγελία Παπαθεοδώρου, ενώ η προσπάθεια της Περιφέρειας για την προβολή της τουριστικής φυσιογνωμίας της Θεσσαλίας στη γερμανική αγορά, ενισχύθηκε και από τη συμμετοχή των επαγγελματιών αυτής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ