Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη Γεωργική Έκθεση Κρύας Βρύσης.

«Η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει δύναμη από τη γη. Οι νέοι μας μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της υπαίθρου. Έχουμε την ευκαιρία που μας προσφέρει η νέα ΚΑΠ και το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Είναι στο χέρι μας. Μπορούμε» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος εγκαινιάζοντας την 26η Γεωργική και Βιοτεχνική Έκθεση Κρύας Βρύσης, στην Πέλλα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, στο χαιρετισμό του, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «μπορούμε να αναβαθμίσουμε την πρωτογενή παραγωγή και κατά συνέπεια την ύπαιθρο. Για να το πετύχουμε αυτό, δεν μπορούμε να λειτουργούμε ως μονάδες, αλλά ως ομάδες έτσι ώστε να μειώνεται το κόστος παραγωγής, να αυξηθεί η ποσότητα και να είναι εφικτές οι επενδύσεις στην καινοτομία και την καθετοποίηση της παραγωγής».

Επιπλέον, ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε πως «η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με ταυτότητα αποτελεί το κλειδί για τις διεθνείς αγορές» και συνέχισε προσθέτοντας ότι «η σύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής σφυρηλατεί την αγροδιατροφική αλυσίδα προκειμένου να ωφεληθούν όλοι, από τον παραγωγό μέχρι τον καταναλωτή». Ενώ παρουσίασε δράσεις της Πολιτείας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών μας προϊόντων και την υλοποίηση θεσμικών αλλαγών, που θέτουν την πρωτογενή παραγωγή σε υγιείς βάσεις και την καθιστούν πυλώνα ανάπτυξης για την περιφέρεια και την εθνική οικονομία.

Επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ότι «μπορούμε να κάνουμε το τοπικό ποιοτικό αγροτικό προϊόν, παγκόσμια γνωστό» και αναφέρθηκε στην πλούσια παραγωγή του νομού Πέλλας: ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, κεράσια, αχλάδια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, που βρίσκει θέση στα  ράφια των καταστημάτων της Ελλάδας, της ΕΕ αλλά και τρίτων χωρών.

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης ο κ. Χαρακόπουλος περιηγήθηκε στην έκθεση, συνομίλησε με παραγωγούς και δοκίμασε τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα της μακεδονικής γης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, οι Βουλευτές κκ. Διονύσης Σταμενίτης και Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, παραγωγοί,  βιοτέχνες και έμποροι που δραστηριοποιούνται στη αγροτική παραγωγή καθώς και πλήθος κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ