Επί τη ευκαιρία της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Διαθρησκειακού Συμβουλίου για θέματα Περιβάλλοντος των χωρών της Νοτιοτέρας Αφρικής στο Κέϊπ Τάουν  (16 – 18 Απριλίου), στο Πατριαρχικό του μήνυμα ο Αλεξανδρινός  Προκαθήμενος  κ. Θεόδωρος τόνισε ότι «η Ανθρωπότητα ζει σε δύσκολες στιγμές και μόνο η συνεργασία όλων των υγειών δυνάμεων της Παγκόσμιας Κοινωνίας μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που επηρεάζουν πρώτιστα ευάλωτα μέλη της τοπικής κοινωνίας κι ιδιαίτερα  άπορα και ορφανά παιδιά».
Ο Διαθρεισκιακός αυτός οργανισμός προσπαθεί να τονίσει τις ευθύνες μας να προστατέψουμε την όλη Δημιουργία του Θεού ως Δώρον Θεού στον άνθρωπο, που καλούμαστε να μοιραζόμαστε ό,τι έχουμε μ’αυτούς που δεν έχουν για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς, να έχουν πόσιμο νερό, υγειινό φαγητό, ίση πρόσβαση στο αγαθό της εκπαίδευσης και ιατρική περίθαλψη.
Τα θέματα που εξέτασε η Γενική Συνέλευση, εκτός από τον ετήσιο απολογισμό και τις εκλογές των Μελών του Δ. Συμβουλίου του, εξέτασε τον ρόλο των θρησκείών για τις εργασίες της επόμενης συνάντησης κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τη Κλιματική Αλλαγή (COP19), που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Νοέβμριο στην Βαρσοβία. Ταυτόχρονα επισημάνθηκε κι ο καθημερινός κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Ανθρωπότητα για τις  υφιστάμενες απειλές  χρήσεως πυρηνικών, καλώντας τη Διεθνή Κοινότητα  και τους Θρησκευτικούς Αρχηγούς να συμβάλουν  με σύνεση για τη προστασία της Παγκόσμιας Ασφάλειας.
Το Πατριαρχικό Μήνυμα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου μετέφερε ο εκλεγείς στο Δ. Συμβούλιο του οργανισμού Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ