Συνάντηση Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας Φ. Γεννηματά με εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους γονέων στο Μόναχο.

Ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη διασπορά, στα πλαίσια της έναρξης του σχετικού δημόσιου διαλόγου, συζητήθηκαν κατά τη  συνάντηση που είχε  στο Γενικό Προξενείο Μονάχου η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας,  Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά με εκπροσώπους των συνδικαλιστών φορέων των εκπαιδευτικών και των γονέων και κηδεμόνων.

Η κα Γεννηματά τόνισε ότι στις προθέσεις του Υπουργείου είναι να προχωρήσει στην αξιοποίηση του οικοπέδου για την ανέγερση σχολικού διδακτηρίου ώστε να λυθεί το πρόβλημα στέγασης, αλλά και να δημιουργηθεί κέντρο ελληνικής γλώσσας και  πολιτισμού.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, αναφέρθηκε στη σημασία των επικείμενων ελληνογερμανικών συνομιλιών, στις οποίες η ελληνική πλευρά θα προσπαθήσει να πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την αναβάθμιση των τίτλων σπουδών.

Η κα Γεννηματά ζήτησε τη βοήθεια των  εκπροσώπων  των φορέων, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό  να επεξεργαστούν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ώστε να ληφθούν υπόψη κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στη Διασπορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ