Θεσσαλονίκη. Θερμή υποδοχή επιφύλαξε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και ο πρόεδρος του Γεώργιος Γκιλής, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιουλίου, στην τριμελή αντιπροσωπεία της «Hermes Expo» απαρτιζόμενη από τον ιδρυτή και πρόεδρο της Παύλο Κοτρότσιο, τον επιχειρηματία-εισαγωγέα Ελληνικών προϊόντων από την περιοχή της Φιλαδέλφειας Γεώργιο Νντεγιερμετζίδη και το δημοσιογράφο της “Hellenic News of America” Δημήτρη Σουλτογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έλαβε χώρα στα γραφεία του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κοτρότσιο για το ενδιαφέρον του στην περιοχή της Χαλκιδικής, τόνισε πως επιθυμεί η Χαλκιδική και τα προϊόντα της να γίνουν γνωστά και εμπορεύσιμα στην Αμερικανική αγορά. «Θέλουμε να δούμε τους επιχειρηματίες μας από την ευρύτερη περιοχή να πωλούν τα προϊόντα τους στις Η.Π.Α, όπως θέλουμε να δούμε και Αμερικανούς τουρίστες να επισκέπτονται την Χαλκιδική εκτός από την Αθήνα και τα νησιά μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιλής, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προσπάθεια που γίνεται, με την αρωγή και άλλων επιμελητηρίων της Βορείου Ελλάδος, για δημιουργία μόνιμων εκθέσεων στην Γερμανία και τη Ρωσία. Επιχειρηματίες και τουριστικοί πράκτορες από την Χαλκιδική έχουν δηλώσει την επιθυμία τους για συμμετοχή στην «Hermes Expo 2012» και πλέον αυτό που απομένει είναι να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες μετάβασης τους στην Νέα Υόρκη όπου στο ξενοδοχείο Radisson θα λάβει χώρα η εκδήλωση γευσιγνωσίας και φυσικά το Ατλάντικ Σίτυ όπου θα διεξαχθεί η έκθεση.

George Degermentzidis, businessmen interested in Importing Greek products to USA, President Mr Gilis and Paul Kotrotsios, Founder & President of the Hermes Expo

Από την πλευρά του ο κ. Κοτρότσιος εξήρε το έργο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη και μίλησε για τον αναγκαίο δίαυλο επικοινωνίας που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών και τον ρόλο της Έκθεσης Ερμής Εξπό σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στον εμπορικό τομέα πάνω στον οποίο ο Ερμής ειδικεύεται εδώ και 21 συναπτά έτη. «Η ομογένεια σας χρειάζεται όπως χρειάζεστε και εσείς την ομογένεια» υπογράμμισε ο κ. Κοτρότσιος ο οποίος σημείωσε ότι τα 2,5 εκατομμύρια Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών που ζούν στις Η.Π.Α μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα αλλά και το εργαλείο στον μέσο Χαλκιδικιώτη επιχειρηματία που θέλει να «ανοιχτεί» στην Αμερικανική αγορά. Ο κ. Κοτρότσιος σημείωσε επίσης ότι πολλοί μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τον Ερμή ως βατήρα για την γνωριμία τους με την Αμερικανική αγορά και ανέφερε τα πρόσφατα παραδείγματα από τις επιτυχημένες παρουσίες του “Αμόργιον, Εύχαρης και Σώκος”. «Επιθυμούμε η συνεργασία μας να είναι μακροπρόθεσμη και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο» είπε ο κ. Κοτρότσιος και κατέληξε «είμαστε στο πλευρό σας, θέλουμε να δούμε την Χαλκιδική να γίνετε γνωστή στην Αμερική με τα προϊόντα της που έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων κρατών και γιατί όχι να δούμε κάποια στιγμή την αδελφοποίηση περιοχών της Χαλκιδικής με αντίστοιχες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών όπως κάναμε με την υπογραφή συνθήκης επιχειρηματικής και πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ Θεσσαλονίκη και τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπου ο Ερμής έπαιξε και παίζει καταλυτικό ρόλο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ