Η υπ’ αρ. 1 έκθεση στον κλάδο της λιανικής παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα πλαισιώνουν συνέδρια μεγάλου κύρους, απονομές βραβείων και πρωτοποριακές επιδείξεις.

Η EuroShop, η Διεθνής Εμπορική Έκθεση Λιανικής του Ντύσσελντορφ, θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου 2011. Από την έναρξή της το 1966, η EuroShop εξελίχθηκε στην κορυφαία έκθεση επενδυτικών αγαθών για το εμπόριο λιανικής παγκοσμίως. Στην τελευταία διοργάνωση το 2008 συμμετείχαν 1.895 εκθέτες από 48 χώρες καταλαμβάνοντας εκθεσιακούς χώρους που ξεπέρασαν συνολικά τα 106.000 τετραγωνικά μέτρα. Με αυτή την αφορμή, περίπου 105.000 επισκέπτες από όλη την υφήλιο βρέθηκαν στην περιοχή του Ρήνου.

Για να προσανατολίζεται πιο εύκολα ο επισκέπτης παρά την τεράστια ποικιλία εκθεμάτων, η EuroShop χωρίζεται σε τέσσερις επιμέρους εκθέσεις: την EuroConcept, την EuroSales, την EuroCIS και την EuroExpo. Στην EuroConcept εντάσσονται ο εξοπλισμός καταστημάτων, ο φωτισμός, τα δάπεδα, η σχεδίαση και αρχιτεκτονική καταστημάτων, καθώς και οι θάλαμοι και ο εξοπλισμός ψύξης. Στην EuroSales παρουσιάζεται ό,τι έχει σχέση με το visual marketing, την προώθηση πωλήσεων και το μάρκετινγκ στο σημείο πώλησης (POS). Η EuroCIS φιλοξενεί τις καινοτομίες από την τεχνολογία της πληροφορικής και των συστημάτων ασφαλείας. Τέλος, στην EuroExpo παρουσιάζονται τα προϊόντα σχεδίασης και αρχιτεκτονικής εκθεσιακών περιπτέρων και διοργάνωσης εκδηλώσεων.

Η EuroShop δεν είναι απλώς ένα σημείο όπου η προσφορά συναντά τη ζήτηση, αλλά και το σημαντικότερο διεθνές φόρουμ του κλάδου της λιανικής για την παρουσίαση νέων ιδεών και μελλοντικών τάσεων και προτάσεων. Αυτός είναι και ο λόγος που η EuroShop 2011 επιφυλάσσει μια σειρά ειδικών παρουσιάσεων. Στο EuroShop Designer Village, για παράδειγμα, οι επισκέπτες θα βρουν συγκεντρωμένες πολλές ιδέες και προτάσεις από αρχιτεκτονικά γραφεία και ατελιέ σχεδιαστών για τη σχεδίαση των καταστημάτων του αύριο, καθώς επίσης και πληροφορίες για τις νέες τάσεις. Στο POPAI Village European και στο αντίστοιχο Global POPAI (διεθνής διαφήμιση στο σημείο αγοράς – POP) οι εταιρείες-μέλη καλύπτουν όλο το φάσμα του μάρκετινγκ στο σημείο αγοράς. Γνωστά συνέδρια και διάσημα βραβεία, όπως το EuroShop Retail Design Conference, το International EuroShop POP Conference και το Retail Technology Award υπογραμμίζουν το κύρος της κορυφαίας παγκόσμιας εμπορικής έκθεσης EuroShop. Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να αξιοποιήσουν τα δίγλωσσα φόρουμ (Γερμανικά-Αγγλικά) που παρέχονται δωρεάν καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, όπως είναι το “EuroShop Forum Architektur & Design”, το “POPAI Forum” και το “EuroCIS Forum”.

Κάτι νέο στην EuroShop 2011 είναι το “MQ-City” Area όπου θα φιλοξενηθούν κορυφαίοι κατασκευαστές μανεκέν βιτρίνας. Σε ένα ενδιαφέρον από αρχιτεκτονική άποψη περιβάλλον θα εκτεθούν υψηλής ποιότητας κούκλες βιτρίνας για μια διαφορετική παρουσίαση των προϊόντων.

Για πρώτη φορά, το 2011 η EuroShop θα αφιερώσει μια ειδική πλατφόρμα στο θέμα της βιωσιμότητας υπό τον ευρύτερο τίτλο “ECOpark”. Η ειδική αυτή έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το επιστημονικό κέντρο EHI Retail Institute. Αυτό σημαίνει ότι η EuroShop παρακολουθεί μια σημαντική εξέλιξη στον κλάδο της λιανικής, καθώς όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα προκαλούν έντονο ενδιαφέρον. Αποδοτικές ως προς την κατανάλωση ενέργειας λύσεις βοηθούν στην εξοικονόμηση τεράστιων δαπανών και, παράλληλα, έχουν θετικά αποτελέσματα στην ισορροπία του διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό με τη σειρά του αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο μάρκετινγκ δεδομένης της αυξανόμενης ευαισθητοποίησης των πελατών σε θέματα βιωσιμότητας. Εκτός των πρωτοποριακών προτάσεων που θα παρουσιαστούν στην “ECOpark”, το “ECOpark-Forum” προσφέρει πλήθος πληροφοριών και συζητήσεων γύρω από τα θέματα της βιώσιμης κατασκευής και εξοπλισμού καταστημάτων, ειδικά για τον κλάδο λιανικής.

Foto: Messe Düsseldorf / Tillmann & Partner

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ