Κολωνία/Ντίσελντορφ/Αθήνα, Μάρτιος 2011. Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, η εξέλιξη των γερμανοελληνικών εμποροοικονομικών σχέσεων και η σημασία της Γερμανίας για την ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα γενικά ήταν οι κύριοι λόγοι για τους οποίους η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. μέσω της θυγατρικής στην Γερμανία ανέλαβε πρωτοβουλία για τη δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Γερμανία.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. κάλεσε τις ελληνικές επιχειρήσεις σε συνάντηση γνωριμίας σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ντίσελντορφ. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν πρόθυμα μεγάλες ελληνικές εταιρείες με επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Γερμανία όπως η Aegean, η Frigoglass, η ALUMINCO, η TePro Metall του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η Μαθιός Πυρίμαχα κ.α.

Κεντρικοί ομιλητές της συνάντησης ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. και πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος και ο Πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) και Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Δρ. Γιώργος Χατζημαρκάκης επι κεφαλής κλιμακίου μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Συνδέσμου.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας, δικτύωσης, εκμετάλλευσης συνεργειών και προβολής της επιτυχημένης ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στην Γερμανία. Πολλοί μίλησαν για τα πλεονεκτήματα της επιχειρηματικής δραστηριότητας και στις δύο χώρες καθώς και ο ρόλος της στην ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων και απορρόφησης κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού. Τονίσθηκε επίσης η σημασία ύπαρξης ενός κοινού φορέα προώθησης των παραπάνω πρωτοβουλιών όπως αδιαμφισβήτητα πλέον είναι ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW) και υπογραμμίσθηκε ο ρόλος που αυτός μπορεί να διαδραμματίσει για την εξομάλυνση, ενίσχυση και ενδυνάμωση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών, όπως αυτό έχει ήδη ζητηθεί από πλευράς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ