Το Κοντσέρτο με τον Πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Καποδίστρια.

Στις 2 Ιουλίου 2010 έλαβε χώρα στο Μόναχο σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση η εξαίσια μουσική εκδήλωση „Πάσχα στη Κωσταντινούπολη-Λόγω Λόγου. 11 στιγμές μεταξύ Ανατολής και Δύσης“, με τη παγκοσμίου φήμης Συμφωνική Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, τη Χορωδία της Βαυαρι κής Ραδιοφωνίας, τον καθηγητή της βυζαντινής μουσικής και ιεροψάλτη κ. Βασίλειο Αγροκώστα και τον διακεκριμένο βιολονίστα Μιλτιάδη Παπαστάμου.

Η εκδήλωση με τον τίτλο ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ είχε ως θέμα την ποιητική δημιουργία „Λόγω Λόγου“ του πρωτοπρεσβυτέρου Παναγιώτη Καποδίστρια, Αρχιερατικού Επιτρό που της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, που μελοποιήθηκε από την γνωστή συνθέτρια και διευθύντρια ορχήστρας κ. Κωσταντία Γουρζή. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εννιά αυτά μικρά ποιήματα του π. Παναγιώτη Καποδίστρια είχαν καταχωρηθεί στο επίσημο πρόγραμμα της μουσικής εκδήλωσης μεταφρασμένα στα γερμανικά από τον κ. Θεόδωρο Βότσο, ενώ η 40μελής χορωδία της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας τα απέδω σε σε ελληνική γλώσσα.

Το πολυπληθές ακροατήριο απήλαυσε μια θαυμάσια σύνθεση βυζαντικής μελωδίας και δυτικής κλασσικής μουσικής και καταχειροκρότησε τόσο τους μουσικούς, χορωδούς και καλλιτέχνες όσο και τον ποιητή π. Παναγιώτη Καποδίστρια.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν και δύο ακόμη μουσικές εκτελέσεις: το „ΕΓΩ ΕΙΜΙ“ και „Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ“ με βαυαρούς τενόρους και μουσικούς.

Μεταξύ των επισήμων προσκεκλημένων ήταν και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης. Στο πολυπληθές εκκλησίασμα στον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου την Κυριακή 4 Ιουλίου ο π. Απόστολος παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον π. Παναγιώτη και τον κ. Αγροκώστα και τους εχαρίστησε ιδιαίτερα για τη μεγάλη προσφορά τους και την προβολή της Ορθοδοξίας και της Ελλάδος στο μουσικόφιλο βαυαρικό κοινό. Αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση το γεγονός ότι η Βαυαρική Ραδιοφωνία, γνωστή για το υψηλότατο επίπεδο των προγραμμάτων της, προσέλαβε την ορθόδοξη μουσική παράδοση και την συνέθεσε με τη δυτική μουσική παράδοση.

Το κοντσέρτο θα μεταδοθεί την Κυριακή 11 Ιουλίου 2010 στις 7.30 μ.μ. μέσω του προγράμματός της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας BR-KLASSIK.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ