Ο Σεβασμιώτατος ρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ.κ. Γρηγόριος μέ τόν γγλικανό πίσκοπό του Dover, Rt Rev Trevor Willmott. Πίσω, κπρόσωπος μοναχικο τάγματος καί Δήμαρχοι τς περιοχς. Διακρίνεται δεξιά τούς Διάκονος Κωνσταντνος Θεοχάρους καί ριστερά τους Διάκονος Σάββας Βασιλειάδης.

Συνεχίζεται για 47η χρονιά η παράδοση του Αγιασμού των Υδάτων στο Margate

Την Κυριακή, 9η Ιανουαρίου 2011, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος προεξήρχε Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Margate στο Kent της νοτιοανατολικής Αγγλίας.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος συμπαραστατούμενος υπό του Ιερατικώς Προϊσταμένου της Κοινότητος Αρχιμ. Βησσαρίωνος Κοκλιώτη και διακόνων, τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων στο λιμάνι του Margate παρουσία πλήθους κόσμου, του Αγγλικανού Επισκόπου του Dover, Trevor Willmott, ως εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Καντουαρίας Δρος Rowan Williams, εκπροσώπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, του Τάγματος των Φραγκισκανών και της Παλαιοκαθολικής Εκκλησίας, 30 Δημάρχων του Kent, του φιλέλληνος Βουλευτού Roger Gale, της βουλετού Laura Sandys και του Γενικού Προξένου της Κύπρου στο Λονδίνο κ. Γ. Γεωργίου.

Στον μικρό που είχε το θάρρος να βουτήξει στα παγωμένα νερά ο Σεβασμιώτατος δώρησε τον Σταυρό που ανέσυρε ως ευλογία.

Ακολούθησε γεύμα που παρέθεσε η Κοινότητα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών σε συνεργασία με τον Δήμο του Thanet στο οποίο παρεκάθησαν όλοι οι παρευρισκομένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ