Μετά από πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΔ Βάδης Βυρτεμβέργης, το διήμερο 5/6 Φεβρουαρίου 2011 ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, επισκέφτηκε το Ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης.

Γράφει ο Τάσος Βασιλειάδης,
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε ΝΔ Βάδης Βυρτεμβέργης.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο κ Καράογλου, ως τομεάρχης οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, θέλοντας να σχηματίσει ιδίαν εικόνα για την οικονομική κατάσταση στην περιοχή, περπάτησε στους εμπορικούς δρόμους της Στουτγάρδης και συναντήθηκε με Έλληνες επιχειρηματίες και εμπόρους έχοντας έτσι την ευκαιρία να ενημερωθεί για την κατάσταση της αγοράς σε σχέση με τις ελληνικές εισαγωγές και να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για τη δυναμική των Ελλήνων επιχειρηματιών – έμπορων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Το βράδυ ο κ. Καράογλου παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του κόμματος στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Τοπικής Οργάνωσης Böblingen-Sindelfingen. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της πόλης Böblingen Wolfgang Lützner (CDU), ο Βουλευτής του κόμματος της CDU Paul Nemeth MdL και ο πρόεδρος της περιφερικής οργάνωσης της CDU Walter Arnold. Ο κ. Βασιλειάδης εκπροσωπώντας την ΝΟ.Δ.Ε μαζί τις ευχές του για υγεία και καλή χρονιά διάβασε τον χαιρετισμό του Γραμματέα Αποδήμου της ΝΔ Τάκη Σκανδαλάκη. Το λόγο πήρε ο Θεόδωρος Καράογλου και απεύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό στους παρευρισκομένους φίλους και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά, ευτυχία και επαγγελματική επιτυχία.

Στη συνέχεια εκφώνησε πολιτικό λόγο ενημερώνοντας τους πολυπληθείς συμπατριώτες μας γύρω από την επικρατούσα οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην πατρίδα μας και παρακάλεσε τα στελέχη να στέκονται ενωμένα κοντά στη Νέα Δημοκρατία και να υπερασπίζονται το έργο της. Ακολούθησε γιορταστικό πρόγραμμα όπου ο Θεσσαλονικιός Βουλευτής χόρεψε παραδοσιακούς χορούς μαζί με τους ομογενείς και συνομίλησε μέσα σ’ ένα ευχάριστο κλίμα με φίλους και στελέχη της παράταξης.

Το πρωί της Κυριακής, 6 Φεβρουαρίου 2011, ο κ. Καράογλου εκκλησιάστηκε στην ενορία τού Αγίου Αθανασίου στο Bietigheim-Bissingen και στη συνεχεία παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΔ Βάδης Βυρτεμβέργης. Τα τελευταία 7 χρονιά αυτό γίνεται στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Αθανασίου. Εκεί ο π. Ιωάννης αφού ευλόγησε τη Βασιλόπιτα την έκοψε και τη μοίρασε μαζί με ευχές για ένα ευτυχισμένο 2011.

Ο Θεόδωρος Καράογλου εντυπωσιασμένος από τη συμπεριφορά των παραβρισκομένων δήλωσε, ότι η Πατρίδα Ελλάδα βασίζεται στην Ομογένεια. Μίλησε για την οικουμενικότητα των ομογενών και την προσφορά τους ως πρεσβευτές της Ελλάδας στην αλλοδαπή.

Το απόγευμα της Κυριακής ο κ. Καράογλου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Βάδης Βυρτεμβέργης. Το ερώτημα όλων ήταν αν ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, σκοπεύει να δώσει έναν πιο σημαντικό ρόλο στις κομματικές οργανώσεις ώστε να μπορέσουν και πάλι να λειτουργήσουν αγωνιστικά και ανταγωνιστικά για το καλό της παράταξης.

Στη συνεχεία ο κ. Καράογλου παραβρέθηκε στην κοπή της βασιλόπιτας της ΤΟ ΝΔ Στουτγάρδης.  Ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Τάσος Βασιλειάδης διάβασε στα μέλη φίλους και οπαδούς τον χαιρετισμό και τις ευχές του Γραμματέα Αποδήμου ΝΔ Τάκη Σκανδαλάκη, για μια καλή και δημιουργική χρονιά. Ακολούθησε ομιλία πολιτική του Βουλευτή ενημερώνοντας το ακροατήριό του για όλα όσα στραβά, δυσάρεστα και επικίνδυνα συμβάνουν αυτόν τον καιρό στην Πατρίδα μας. Μετά την ομιλία του ο κ. Καράογλου ευδιάθετος ήρθε σε επαφή με τους φίλους και τα στελέχη της οργάνωσης. Με κάποιους είχε και κατ’ ιδίαν συνομιλία.

Το πρόγραμμα ήταν πολύ φορτωμένο αφού το ίδιο βράδυ ο Ελληνογερμανικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος της Βάδης Βυρτεμβέργης, DHW BW, παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Θεσσαλονικιού Βουλευτή στο εστιατόριο “LE POPULAIR”, όπου κόπηκε και η βασιλόπιτα του Συνδέσμου. Ο κ. Καράογλου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες του επιχειρηματικού Συνδέσμου και να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για τη δυναμική των Ελλήνων επιχειρηματιών και επιστημόνων στην περιοχή.

Τέλος, η Νέα Δημοκρατία Βάδης Βυρτεμβέργης, ευχαριστεί το Βουλευτή μας Θεόδωρο Καράογλου για το χρόνο, το ενδιαφέρον και την αντοχή που επέδειξε στο όντως εξαντλητικό πρόγραμμα που του επεφύλαξε η ΝΕ ΝΔ ΒΒ, περνώντας ένα διήμερο κοντά στην ομογένεια, στα στελέχη και τους φίλους της παράταξης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Έλληνας Βουλευτής μας εντυπωσίασε ευχάριστα με την προσωπικότητά του και τον καθαρό πολιτικό του λόγο. Μια εμπειρία καλή σε όσους από εμάς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν προσωπικά τον κ. Καράογλου και να συνομιλήσουν μαζί του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ