Λαμπρή, η σημαντικότερη και η πιο ελπιδοφόρα εορτή του Ελληνισμού. Αναγέννηση του Έθνους και της πνευματικής μας ζωής: του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Ελπίδα, Πίστη και Αγάπη, το τρίπτυχο που μας «οπλίζει» να ανταπεξέλθουμε στις όποιες προκλήσεις.

Στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε, το μήνυμα της Ανάστασης, στην οποία οδηγούμαστε μετά το μεγάλο Γολγοθά και τη Σταύρωση, έρχεται να θυμίσει σε όλους μας τη νίκη επί του θανάτου, την υπέρβαση του εφήμερου και της ύλης και τη λύτρωση μέσα από την θυσία.

Το πρότυπο του Σταυρωμένου Ανθρώπου, Ήρωα και Θεανθρώπου, είναι συνυφασμένο με τον Ελληνισμό, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Είναι η θυσία του πνεύματος που κατέρχεται στην ύλη και μέσα από τη θυσία εξαγνίζεται. Συμβολίζει το θρίαμβο της ψυχής επί του θανάτου, του πνεύματος επί της ύλης και την ανύψωση του ανθρώπου σε ανώτερα πνευματικά επίπεδα.

Η απαξίωση, όμως, των πνευματικών αρχών και αξιών στις μέρες μας, εγκλωβίζει συχνά σε έναν ατέρμονο, φαύλο κύκλο και οδηγεί σε αναποφασιστικότητα ενεργειών, που απαιτούν οι καιροί και οι καταστάσεις.

Ας κοινωνήσουμε ακόμη μία φορά στα βαθειά νοήματα της Αναστάσεως και ας διανύσουμε τον νοητό Γολγοθά με καρτερικότητα. Βαδίζοντας στον δρόμο της θυσίας και της αυταπάρνησης, της γνήσιας αγάπης για τον συνάνθρωπό μας, όλοι μαζί θα οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τις επερχόμενες γενεές.

Εκ μέρους του Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Η.Π.Α. εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες και συμπατριώτισσες Καλή Ανάσταση, με Αγάπη και Ομόνοια.

Θ. Γ. Σπυρόπουλος

Σικάγο, 20.04.2011

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ