Μετά τον οδυνηρό για την ίδια αποκλεισμό της Μίλαν στον Πειραιά από τον Ολυμπιακό, οι ιταλοί σχολιαστές αναπολούν τη παλιά αίγλη του ιστορικού συλλόγου. Για ντροπή έκανε λόγο ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Σαλβίνι.Μεγάλη είναι η απογοήτευση στην Ιταλία μετά την χθεσινή ήττα της Mίλαν με 3-1 στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη, που σήμανε και τον αποκλεισμό των Ιταλών από την επόμενη φάση του Europa League.

Ο ιταλός υπουργός Eσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι ήταν στον Πειραιά και θέλησε να συγχαρεί μόνον «τους ηρωικούς οπαδούς της ιταλικής ομάδας». Όσο για τα υπόλοιπα, όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι του Μιλάνου Telelombardia, προτίμησε να μην εκφραστεί. «Καλύτερα να μιλήσω ως υπουργός», είπε ο Σαλβίνι. Και στο διαδίκτυο πρόσθεσε: «Nτροπή!»

Πάει η Μίλαν του παρελθόντος

«Πρέπει να δεχθούμε την πραγματικότητα. Η Mίλαν του παρελθόντος, με τις τόσες νίκες και διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν υπάρχει πια», γράφει σήμερα ο ιταλικός Tύπος. Και πολλοί προσθέτουν ότι «το ιταλικό ποδόσφαιρο έζησε μια μαύρη εβδομάδα» με έξι ήττες. Οι σχολιαστές, από την άλλη, τονίζουν ότι «ο Ολυμπιακός δεν είναι πανίσχυρη ομάδα, αλλά την βοήθησε, χωρίς καμία αμφιβολία, και η εντυπωσιακή στήριξη των φιλάθλων».

Όσο για τον Σαλβίνι, ίσως προσπαθήσει να παρηγορηθεί με τον πιθανό, διαφαινόμενο συμβιβασμό της Ρώμης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ό,τι αφορά το ιταλικό έλλειμμα του 2019. Ένας συμβιβασμός που δεν θα είναι μεν νίκη, αλλά ούτε και μια βαριά ήττα σαν τη χθεσινή της Μίλαν από τον Ολυμπιακό.

Οι υπόλοιποι φίλαθλοι δεν μπορούν παρά να θυμούνται με νοσταλγία την εποχή που ήταν ιδιοκτήτης ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, o «Καβαλιέρε». Ο οποίος, όμως, έχει αναλάβει πλέον τη μικρή και σαφώς πιο οικονομική ομάδα της Mόντσα.

Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ