Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι δεν θα ψηφίσει το νομοθετικό διάταγμα για χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό προκαλώντας νέες εντάσεις στην κυβέρνηση.Η Ιταλία επιβεβαιώνει την χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό αλλά το βήμα αυτό προκάλεσε σοβαρές εντάσεις μέσα στην κυβέρνηση. Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι έκανε σαφή την διαφωνία της και ανακοίνωσε ότι στο κοινοβούλιο δεν θα ψηφίσει το σχετικό νομοθετικό διάταγμα και θα επιλέξει την αποχή.

Ο Σαλβίνι ζητούσε τον περιορισμό του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας για να μπορούν να μένουν ανοικτά τουλάχιστο μέχρι τις 10 το βράδυ εστιατόρια και καφέ. Το αίτημά του δεν έγινε δεκτό και σήμερα μεγάλο μέρος του τύπου γράφει ότι είναι όλο και πιο πιθανή η αποχώρηση της Λέγκα από το κυβερνητικό σχήμα.

Έντονη ενόχληση του Μάριο Ντράγκι

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου επικράτησε ένταση και ο Μάριο Ντράγκι ενοχλήθηκε έντονα. Ο Ιταλός πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει την στάση της Λέγκας και την τόσο μεγάλη επιμονή της.

Ο στόχος του Σαλβίνι όμως είναι να δείξει στους ελεύθερους επαγγελματίες και σε όσους γενικότερα, επλήγησαν από την υγειονομική και οικονομική κρίση ότι αναλαμβάνει να προβάλει τα αιτήματά τους. Και για να το πετύχει αδιαφορεί αν οι θέσεις του για άμεση χαλάρωση των μέτρων συγκρούονται με εκείνες των περισσότερων επιστημόνων, αλλά και με την πλειοψηφία των υπόλοιπων κυβερνητικών εταίρων. Ο γραμματέας της Λέγκα δήλωσε ότι δεν ψηφίζει αποφάσεις, τις οποίες δεν θεωρεί χρήσιμες και λογικές.

Μέχρι πότε θα συνεχίσει να μετέχει στην κυβέρνηση Ντράγκι και συγχρόνως να εφαρμόζει αντιπολιτευτική στρατηγική; Πολλοί θεωρούν ότι σχετικά σύντομα η Λέγκα θα εγκαταλείψει τον «Σούπερ Μάριο» για να συμπορευθεί και πάλι με τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας.

Προς το παρόν προσπαθεί να δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην ευρεία αυτή κυβερνητική συμμαχία με την βοήθεια της Συνέλευσης Ιταλικών Περιφερειών και τον πρόεδρό της, Μασιμιλάνο Φεντρίγκα, ο οποίος ανήκει στο κόμμα του Σαλβίνι.

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ