Υποτροφία από το Ίδρυμα Αλεξόπουλου για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών αλλά και πληθώρα φοιτητών παρακολούθησαν το απόγευμα της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου, εκδήλωση που διοργάνωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε. με τίτλο: Καινοτομική Επιχειρηματικότητα: Εξασφαλίζοντας την Ανάπτυξη σε Περίοδο Κρίσης.

Το κοινό καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου καθηγητής κ. Κ. Γραμμένος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη διοργάνωσης αντίστοιχων εκδηλώσεων, συνάντησης των φορέων και ανταλλαγής απόψεων  στο νέο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί  στη χώρα μας και την Ευρώπη.  Ο κ. Γραμμένος ευχαρίστησε το Ίδρυμα Αλεξόπουλου για την θέσπιση ετήσιας υποτροφίας για φοιτητή καταγόμενο από την πόλη της Καρδίτσας για οποιοδήποτε από τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο Καθηγητής Ελευθέριος Ιακώβου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε. παρουσίασε το περιβάλλον της καινοτομικής επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της ζώνης καινοτομίας ενώ η Δρ. Αλίκη Παππά (Προϊστάμενη Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας) έκανε μια εκτενή αναφορά στα εργαλεία χρηματοδότησης έρευνας και καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του προγράμματος Ορίζοντας 2020 (χρηματοδοτική περίοδος 2014 – 2020).

Στην εκδήλωση που αναπτύχτηκε σε δυο άξονες συζητήθηκαν ζητήματα όπως οι όψεις της Καινοτομίας στην Ευρύτερη Περιοχή, με παρουσιάσεις που έκαναν οι: κ. Νικόλαος Ευθυμιάδης Πρόεδρος του Redestos Efthymiadis Agrotechnology Group, κ. Δημήτρης Λακασάς Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και κ. Τάσος Τζήκας Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τέλος παρουσιάστηκαν επιτυχημένα παραδείγματα επιχειρήσεων που καινοτομούν και αποδεικνύουν στη πράξη τη σημασία της ανάπτυξης καινοτόμων ιδεών και πρακτικών στην Ελλάδα της κρίσης από τους κ. Ν. Κουκούντζο Γενικό Διευθυντή της KLEEMANN, κ. Ιωάννη Τσολάκη Γενικό Διευθυντή Έρευνας και Ανάπτυξης της ALUMIL, κ. Αθανάσιο Συριανό Πρόεδρο και Διευθύνoντα Σύμβουλο της εzα Πρότυπος Ελληνική Ζυθοποιία, και τον Καθ.  Ζήση Σαμαρά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ταυτότητα

Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα. Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης που προσφέρει τα εξής Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking & Finance, MSc in Sustainable Development, MSc in Strategic Product Design, LLM in Transnational and European Commercial Law and Alternative Dispute Resolution, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών που προσφέρει τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών: MA in Black Sea Cultural Studies, MA in Art, Law and Economy και η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας που προσφέρει δύο Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών: MSc in Information and Communication Technology Systems, MSc in Energy Systems.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ