gefira1Ο Οθέλλος, ο Μάκβεθ, ο Ερρίκος ο Η’, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ, ο έμπορος της Βενετίας, η στρίγγλα που έγινε αρνάκι, αλλά και άλλοι χαρακτήρες του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ είχαν την τιμητική τους στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου της Μακύνειας, στην παράσταση με τίτλο «Σαιξπηρικές ανησυχίες» που έλαβε χώρα υπό το φως της εσπέρας, με σκηνικό βάθος την υπέροχη θέα στο στενό Ρίου – Αντιρρίου.

Με τη διδασκαλία και τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κώστα Κρομμύδα, η θεατρική ομάδα «Θηλέων Σύμπραξις» απέδωσε εξαιρετικής ποιότητας θέατρο κρατώντας το κοινό σε συνεχή σύνδεση με τη σκηνή, παρά το γεγονός ότι δεν εκτυλισσόταν επί σκηνής η υπόθεση ενός ενιαίου έργου, αλλά αποσπάσματα από δράματα και κωμωδίες του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα. Η δε επικοινωνία σκηνής και κερκίδας, χαιρετίστηκε στο τέλος από τον σκηνοθέτη, ο οποίος ευχαριστώντας απένειμε τα εύσημα στο κοινό για την ποιοτική στάση του, που συνέτεινε στη συνολική επιτυχία μίας παράστασης που αποτέλεσε αποκλειστική παραγωγή ειδικά για την περίσταση.

Πέρα όμως από το αμιγώς σκηνικό ενδιαφέρον, η παράσταση κατέστησε το κοινό της, αλλά και τους καλλιτέχνες που είχαν την τιμή να βρεθούν στην αρχαία σκηνή, κοινωνούς της προσπάθειας για τη διάσωση του θεάτρου της Μακύνειας, η οποία θεωρείται πλέον μετά βεβαιότητας δρομολογημένη.

Η παράσταση του Σαββάτου 14 Σεπτέμβρη ήταν μία ακόμη πρωτοβουλία της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και των εργαζομένων στη Ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου, στην κατεύθυνση της σωτηρίας και της ανάδειξης του υπέροχου μνημείου. Στην προσπάθεια αυτή, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. έχει συμπράξει με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», το Δήμο Ναυπακτίας και φυσικά τη ΛΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, στην οποία οφείλεται η ευγενική παραχώρηση του θεάτρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ