Συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής στην καναδική πρωτεύουσα.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η ελληνική κοινότητα της Οτάβας στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος έφθασε χθες στην καναδική πρωτεύουσα για σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του Καναδά, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Τορόντο, στην πόλη του Κεμπέκ και στο Μόντρεαλ.

Στην κατάμεστη και ενθουσιώδη αίθουσα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Οτάβας, κ. Τζιμ Ρεκλίτης, καλωσόρισε τον κ. Μεϊμαράκη και αναφέρθηκε στην πορεία της εκεί ομογένειας και τους δεσμούς της με τη μητέρα Ελλάδα.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, κ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος, παρουσιάζοντας τον Πρόεδρο της Βουλής ανέπτυξε τους στόχους της επίσκεψής του στον Καναδά, με την οποία, όπως είπε, προβάλλεται η εικόνα της χώρας μας και ενισχύονται οι ελληνοκαναδικές σχέσεις.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα τονίζοντας την εμπιστοσύνη που ανακτά η χώρα μας διεθνώς με σειρά θετικών αξιολογήσεων και αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και σημείωσε ότι η κρίση έμαθε στους  Έλληνες τη συνεργασία. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου μίλησε για την εμπιστοσύνη στην τρικομματική Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πλοηγεί, όπως είπε, τη χώρα στη σωστή πορεία, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του για την ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Τέλος, ο κ.  Ευάγγελος Μεϊμαράκης υπογράμμισε το ρόλο της ελληνικής ομογένειας του Καναδά, η οποία αποτελεί τη γέφυρα που ενώνει, όπως είπε, την Ελλάδα με τη βορειοαμερικανική χώρα, αναγνωρίζοντας την πολυετή και συνεχή προσφορά της  προς τη μητρόπολη.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που παρευρέθησαν ήταν η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Καναδά, κ. Ανδρομάχη Καρακατσάνη, ο αντιπρόεδρος του Καναδικού Μουσείου Πολιτισμού κ. JeanMarkBlais, ο σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών κ. PaulHog, ο πατήρ Άλεξ Μιχαλόπουλος και άλλοι διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων συναντάται σήμερα με τον Πρόεδρο της Καναδικής Βουλής κ. AndrewScheer, καθώς επίσης με τον Πρόεδρο και τα μέλη της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Καναδά-Ελλάδας.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει ακόμη σήμερα συναντήσεις με τον ελληνοκυπριακής καταγωγής Υπουργό Θησαυροφυλακίου κ. TonyClement, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. JohnBaird, τον Κοινοβουλευτικό Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου κ. GeraldKeddy και τον Υπουργό Ιθαγένειας και Πολιτισμού κ. JasonKenney.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ