Τουλάχιστον μια νεκρή και αρκετοί σοβαρά τραυματισμένοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός κατάρρευσης μικρής γέφυρας βόρεια της Τουλούζης.Ήταν κρεμαστή μεταλλική γέφυρα πάνω από τον ποταμό Ταρν βόρεια της Τουλούζης, κατασκευασμένη το 1935 εποχή που η κυκλοφορία δεν ήταν τόσο συχνή όσο σήμερα, υπήρχε άλλωστε περιοριστικό στην αντοχή της. Όχι πάνω από 19 τόνους.

Το τραγικό γεγονός, με πρώτο θύμα μια δεκαεξάχρονη, που έγινε γνωστό στις 10 το πρωί, συνέβη όταν φορτηγό μπήκε στη γέφυρα όπου ήδη υπήρχαν 2 αυτοκίνητα, πιθανώς ένα τρίτο ή και ένα φορτηγό.

Εκτιμάται ότι το συνολικό βάρος πρέπει να ξεπέρασε το όριο των 19 τόνων. Η δεκαεξάχρονη ήταν συνεπιβάτης σε ένα από τα αυτοκίνητα με τη μητέρα της, η οποία διασώθηκε.

Πολλά προβλήματα στις γέφυρες

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της περιοχής, υπάρχουν φόβοι για πολλαπλά θύματα αφού υπήρχαν και πεζοί στη γέφυρα. Τρία ελικόπτερα, 67 πυροσβέστες και δύτες 40 αστυνομικοί προσέτρεξαν στην περιοχή για τις πρώτες βοήθειες.

Μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα, τον Αύγουστο του 2018, οι Γάλλοι άρχισαν με ανησυχία να καταγράφουν παρόμοιες ελλείψεις σε κατασκευές στη Γαλλία.

Κατέληξαν σε 25.000 γέφυρες. Εξ’ αυτών το κράτος έχει την ευθύνη συντήρησης μόνο για το 7%. Οι υπόλοιπες ανήκουν σε νομούς, δήμους και κοινότητες, που με τις τελευταίες αυστηρές μειώσεις των προϋπολογισμών τους, αδυνατούν να προχωρήσουν σε έργα συντήρησης. Η εν λόγω γέφυρα είχε επισκευαστεί τελευταία φορά το 2003 και δεν θεωρείτο επικίνδυνη.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ