Η βασιλική οικογένεια στο επίκεντρο των βρετανικών ΜΜΕ μετά τη συνέντευξη Μέγκαν-Χάρι στην Όπρα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλεπουν ομοιότητες με την Νταϊάνα.Με την επικεφαλίδα ότι η Μέγκαν Μαρκλ είχε αυτοκτονικές τάσεις το διάστημα που ζούσε με την βασιλική οικογένεια και ότι βίωνε ρατσιστική συμπεριφορά κυκλοφορούν όλα τα βρετανικά μέσα σήμερα, μετά και την προβολή της πολυαναμενόμενης συνέντευξης του ζευγαριού στο αμερικανικό δίκτυο CBS.

Στη δίωρη συνέντευξη που παραχώρησαν στην Όπρα Γούινφρεϊ αφιλοκερδώς, όλοι βλέπουν ομοιότητες με αντίστοιχες συνεντεύξεις που είχε δώσει η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Η Δούκισσα του Σάσσεξ, Μέγκαν, αποκάλυψε ότι έφτασε στο σημείο να σκέφτεται το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, απόρροια της απώλειας των ατομικών της ελευθεριών, καταγγέλοντας μάλιστα πως, ενώ ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια, κανείς δεν ήταν πρόθυμος να την βοηθήσει από το Παλάτι, φοβούμενοι διαρροές που θα «έβλαπταν την εικόνα της Μοναρχίας».

Στο προσκήνιο ήρθαν και οι ρατσιστικές συμπεριφορές της οποίες βίωνε, αποκαλύπτοντας ότι μέλος της βασιλικής οικογένειας, που δεν θέλησε να κατανομάσει, εξέφρασε στον σύζυγο της πρίγκιπα Χάρι, την ανησυχία του σχετικά με το πόσο «σκούρο θα ήταν το δέρμα του αγέννητου τότε παιδιού τους», αφήνοντας αιχμές για την καταγωγή της.

Και ενώ τώρα πια έχουν και επίσημα εγκαταλείψει τα βασιλικά τους καθήκοντα και μένουν στην Καλιφόρνια, ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίστηκε πληγωμένος από τη συμπεριφορά της οικογένειάς του. Μάλιστα ανέφερε, ότι η απόφασή τους να διαγράψουν τη δική τους πορεία ήταν ο λόγος που ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, έφτασε στο σημείο να μην απάνταει καν στα τηλεφωνήματά του, ενώ σχετικά με τον αδελφό του, πρίγκιπα Γούιλιαμ, σχολίασε απλώς ότι πλέον «βρίσκονται σε διαφορετικά μονοπάτια».

Ο Δούκας του Σάσσεξ, Χάρι, ο οποίος ήταν παρών στο δεύτερο μισό της συνέντευξης, αποκάλυψε ότι από το πρώτο τρίμηνο του 2020 η οικογένειά του «τον απέκλεισε οικονομικά». Το ζευγάρι στηρίζεται στα περιουσιακά στοιχεία που έχει κληρονομήσει από τη πριγκίπισσα Νταϊάνα, ενώ «αναγκάστηκε» να κλείσει εμπορικές συμφωνίες με το Netflix και το Spotify για να «εξασφαλιστεί οικονομικά».

Μέσα στο καλοκαιρι το ζεύγος Μέγκαν-Χάρι περιμένει το δεύτερό του παιδί. Τα μάτια όλων παρόλα αυτά είναι τώρα στραμμένα στο αν θα δώσει απάντηση η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Ζωή Κατζαγιαννάκη, Λονδίνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ