Το κέρδος ήταν το κίνητρο του δράστη της επίθεσης κατά του πούλμαν της Μπορούσια στις 11/4. Οι αρχές συνέλαβαν σήμερα έναν ύποπτο, ο οποίος στοιχημάτιζε στην πτώση των μετοχών της γερμανικής ομάδας.Δέκα μέρες μετά την βομβιστική ενέργεια κατά του λεωφορείου της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ BVB και τα πολλά ανοιχτά ερωτήματα γύρω από το υπόβαθρο της επίθεσης, η αστυνομία συνέλαβε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή της Τυβίγγης έναν 28χρονο γερμανορώσο ύποπτο με την κατηγορία της κερδοσκοπίας σε βάρος της μετοχής του ποδοσφαιρικού συλλόγου. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία κατηγορεί τον ύποπτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση έκρηξης βομβιστικού μηχανισμού καθώς και πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών. Στις 13:30 μμ η εισαγγελία θα ενημερώσει σε ειδική συνέντευξη Τύπου την κοινή γνώμη. Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων το πρωί οι γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν έρευνες σε τέσσερα ακίνητα στο κρατίδια της Βάδης Βυρτεμβέργης.

Ο δράστης διέμενε στο ξενοδοχείο της Μπορούσια

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ο κατηγορούμενο, την ημέρα της επίθεσης στις 11 Απριλίου στοιχημάτισε στην πτώση της μετοχής. Το στοίχημα 'έκλεισε' διαδικτυακά στο δωμάτιο που είχε κλείσει ο ύποπτος στο ξενοδοχείο, το οποίο φιλοξενούσε και τους ποδοσφαιριστές της Ντόρτμουντ και από το οποίο αναχώρησαν για την αναμέτρηση με την ομάδα του Μονακό. Θυμίζουμε ότι λόγω της βομβιστικής επίθεσης το ματς αναβλήθηκε για την επόμενη μέρα.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία θεωρεί ότι ο ύποπτος ήλπιζε σε κέρδη από την πτώση της μετοχής της BVB, η οποία θα κατέγραφε πιθανότατα σημαντική μείωση σε περίπτωση που οι παίκτες της ομάδας τραυματίζονταν ή έχαναν τη ζωή τους. Σύμφωνα τέλος με την αρμόδια εισαγγελία ο συλληφθής διέμενε σε δωμάτιο στον πάνω όροφο του ξενοδοχείου, από όπου είχε οπτική επαφή με το σημείο όπου έγινε η βομβιστική επίθεση κατά του λεωφορείου της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Dpa / Στέφανος Γεωργακόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ