Εντυπωσιακή επάνοδος στις νίκες για την ομάδα της Λειψίας στη Μπουντεσλίγκα, ήττα-σοκ για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στο ντέρμπυ της έκτης αγωνιστικής.Μπορεί να γνώρισε τη συντριβή από τη Μπάγερν, μπορεί να μην άρχισε καλά στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, όμως η Λειψία, η περσινή δευτεραθλήτρια Γερμανίας, «είναι εδώ» και το απέδειξε το Σάββατο, με επίδειξη δύναμης απέναντι στη Χέρτα Βερολίνου για την έκτη αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. 6-0 το τελικό αποτέλεσμα για τη Λειψία που είχε και δοκάρι, ενώ ένα ακόμη γκολ ακυρώθηκε οριακά ως οφσάιντ. Νκούνκου, Πάουλσεν, Μουκιελέ, Φόρσμπεργκ και Χαϊνταρά ήταν οι σκόρερ για την ομάδα της Λειψίας που φάνηκε ασυγκράτητη, ειδικά στις αντεπιθέσεις.

Το σχόλιο από τον Δανό διεθνή Γιουσούφ Πάουλσεν: «Ήταν εξαιρετική η νίκη, αλλά και η απόδοσή μας σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Κάτι λέει αυτό το 6-0. Και σκεφτείτε ότι θα μπορούσαμε να βάλουμε ακόμη πιο πολλά γκολ…» Πάντως η Λειψία έχει χάσει πολύτιμο έδαφος μετά από έξι αγωνιστικές και περιορίζεται στη δέκατη θέση της βαθμολογίας. Σταθερά πρώτη παραμένει η Μπάγερν Μονάχου, που δεν δυσκολεύθηκε να κερδίσει εκτός έδρας με 3-1 την «ομάδα του τριφυλλιού», τη νεοφώτιστη Γκρόιτερ Φιρτ.

Απογοήτευση για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ

Τη Μπάγερν καταδιώκουν στη βαθμολογία Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, δύο ιστορικές ομάδες που έλυσαν τις μεταξύ τους διαφορές το Σάββατο. Η Γκλάντμπαχ πήρε τη νίκη με 1-0 σε μία …χορταστική ποδοσφαιρική αναμέτρηση, όπως τόνισε και ο αρχηγός της ομάδας Λαρς Στιντλ: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, περιμέναμε για πολύ καιρό μια τέτοια μέρα», δήλωσε ο 33χρονος διεθνής. «Για ενενήντα λεπτά είμαστε η καλύτερη ομάδα, με έναν παίκτη παραπάνω βέβαια. Ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας για εμάς, για τους φιλάθλους, για όλους».

Μόνο για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν ήταν καταπληκτικός ο αγώνας και η αλήθεια είναι ότι για την ομάδα της Βεστφαλίας όλα πήγαν στραβά: Τραυματισμοί της τελευταίας στιγμής ανάγκασαν τους δύο καλύτερους παίκτες της, τον αρχηγό Μάρκο Ρόις και τον Νορβηγό επιθετικό Έρλινγκ Χάαρλαντ, να μείνουν εκτός αποστολής. Επιπλέον η Μπορούσια έβγαλε πενήντα λεπτά παιχνιδιού με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Μαχμούντ Νταχούντ για σκληρό μαρκάρισμα, σε μία διαμφισβητούμενη φάση.

Βιρτς, το νέο αστέρι της Μπουντεσλίγκα

Τη Μπάγερν Μονάχου καταδιώκει τώρα στη βαθμολογία η Μπάγερ Λεβερκούζεν, μία νεανική ομάδα που ξεχωρίζει για το επιθετικό παιχνίδι της και στην έκτη αγωνιστική επικράτησε εύκολα της Μάιντς με 1-0. Σκόρερ για μία ακόμη φορά ο 18χρονος Φλόριαν Βιρτς. Είναι ο πρώτος 18χρονος στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα που έχει σημειώσει δέκα γκολ και το μέλλον προμηνύεται λαμπρό, όπως επισημαίνει και ο προπονητής του, Γκεράρντο Σεοάνε: «Είμαστε ευγνώμονες που τον έχουμε, χαιρόμαστε να δουλεύουμε μαζί του. Έχει μία πολύ καλή εξέλιξη και μακάρι να συνεχίσει έτσι. Το καλό είναι ότι στέκεται και με τα δύο πόδια στο γήπεδο, αγωνίζεται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, δείχνει να έχει κίνητρο…»

Στα άλλα παιχνίδια της έκτης αγωνιστικής Φρανκφούρτη και Κολωνία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, η Ουνιόν Βερολίνου κέρδισε τη Μπίλεφελντ με 1-0 και η Χόφενχαϊμ σημείωσε σημαντική νίκη απέναντι στη Βόλφσμπουργκ με 3-1. Την Κυριακή η Στουτγάρδη δοκιμάζεται στο Μπόχουμ και η Άουγκσμπουργκ στο Φράιμπουργκ. Για την ομάδα του Φράιμπουργκ πρόκειται για ένα ιστορικό παιχνίδι, γιατί είναι η τελευταία φορά που αγωνίζεται στην καυτή έδρα του Dreisamstadion. Πριν από 67 χρόνια είχε εγκαινιαστεί το «γήπεδο-κλουβί» που προκαλεί δέος σε κάθε αντίπαλο. Ο προπονητής- θρύλος του Φράιμπουργκ Φόλκε Φίνκε, 73 ετών σήμερα, θυμάται ότι στα πρώτα χρόνια της ομάδας στη Μπουντεσλίγκα «δεν είχαμε φωτισμό στο γήπεδο, ενώ κάποιοι παίκτες πήγαιναν στο σπίτι τους να κάνουν ντους, γιατί δεν είχαμε ούτε ζεστό νερό…»

Γιάννης Παπαδημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ