Ο Ανδρέας Νικολούδης Επίτιμος Πρόεδρος.

 

Αθήνα, Ιούνιος 2013. Τα τελευταία χρόνια οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας βάλλονται από την σκληρή οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας. Έχουν δεχτεί καίριο πλήγμα και πλέον η ιδιοκτησία ακίνητης περιουσίας φαντάζει ως κατάρα παρά ως ευλογία. Σήμερα δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ρυθμίσεις για τις κατοικίες που ανήκουν σε απόδημους ιδιοκτήτες. Για το λόγο αυτό στις 30-5-2013 στα γραφεία της ΠΟΜΙΔΑ (Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, 4ος όροφος), η Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Απόδημου Ελληνισμού ύστερα από σύγκληση Γενικής Συνέλευσης προχώρησε στην εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Νέος Πρόεδρος εξελέγη ο Πρόεδρος της Γερμανοελληνικής Ένωσης Προστασίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Εξωτερικού (DHSG) δικηγόρος κ. Δημήτριος Κούρος.

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από εξέχοντα πρόσωπα της Διασποράς που διαπρέπουν επαγγελματικά στο εξωτερικό.

 

Μετά από τις εκλογικές αρχαιρεσίες ακολούθησε ανακήρυξη και βράβευση του κ. Ανδρέα Νικολούδη ως Επιτίμου Προέδρου της Ένωσης για την σημαντική προσφορά και το έργο του στον αγώνα προάσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας του απόδημου Ελληνισμού.

 

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Απόδημου Ελληνισμού έχει ως πρωταρχικό σκοπό την προώθηση και προάσπιση των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας του απόδημου Ελληνισμού, να γίνει δηλαδή η δυνατή φωνή τους στην Ελλάδα.Για τον λόγο αυτό καλεί όλους τους απανταχού ομογενείς ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα να κινητοποιηθούν, να συνδράμουν στον δίκαιο αγώνα της Ένωσης και να γίνουν ενεργά της μέλη.

 

Επίσης η Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Απόδημου Ελληνισμού έχει σαν σκοπό την τακτική ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στα μέλη της σε θέματα όπως π.χ. το Εθνικό Κτηματολόγιο, τις επαγγελματικές μισθώσεις και τις μισθώσεις κατοικιών, την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα, την αποφυγή διπλής φορολόγησης, κλπ.. Για την επίτευξη και εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού η Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Απόδημου Ελληνισμού συνεργάζεται στενά με την ΠΟΜΙΔΑ και τον κ. Ορέστη Σεϊμένη, φοροτεχνικό- συγγραφέα, ειδικό σε θέματα φορολογίας ακίνητης περιουσίας. Πέραν αυτών η Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Απόδημου Ελληνισμού θα αναζητήσει την συνεργασία με όλες τις δραστήριες συλλογικότητες της Διασποράς.

 

Αθήνα/Κολωνία, 18.6.2013

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ