Για σιγουριά και για  ένα ασφαλές ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδος κάνει λόγο ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) Φαίδων Κοτσαμπόπουλος.

Μετά από δημοσιεύματα δύο εκ των πλέον έγκριτων οικονομικών φύλλων της Γερμανίας, του Wall Street Journal Deutschland χθες και του Handelsblatt σήμερα, ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) Φαίδων Κοτσαμπόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

«Tο σημερινό πρωϊνό ηλεκτρονικό μας briefing από το Handelsblatt μας εξέπληξε με ένα για τα γερμανικά δεδωμένα ασυνήθιστο κείμενο γεμάτο συμπάθεια και αλληλεγγύη για την Ελλάδα και τον Πρωθυπουργό της. Μετά το χθεσινό Wall Street Journal Deutschland όπου ο Αντώνης Σαμαράς εκθειάζεται σαν το «πλέον σίγουρο λιμάνι εν μέσω της καταιγίδας» και την «τελευταία ελπίδα των Ευρωπαίων ηγετών για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη» έρχεται σήμερα το Handelsblatt με μία πολυσέλιδη συνέντευξη μαζί του εφ όλης της ύλης. Στο επίκεντρο του μηνύματος που στέλνει το Handelsblatt η φράση του Σαμαρά «Αυτή είναι η μάχη της ζωής μου. Αν αποτύχουμε θα επακολουθήσει το χάος». «Κανονικά θα έπρεπε να μείνουμε εδώ και να τον βοηθήσουμε» συμπεραίνει ο ένας εκ των δημοσιογράφων του Handelsblatt.  Ευχόμαστε αυτήν την τροπή της ευρωπαϊκής ειδησεογραφίας να ακολουθήσει σύντομα και ο επιχειρηματικός κόσμος επενδύοντας και πάλι στην Ελλάδα. Εμείς θα κάνουμε όπως πάντα ότι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Αρκεί η πολιτική ελίτ να πάρει και αυτή τα σωστά μηνύματα και ιδιαίτερα οι βουλευτές της φιλοευρωπαϊκής πτέρυγας να αναλογισθούν τις μεγάλες τους ευθύνες απέναντι στο Έθνος και την Διασπορά. Είναι χρέος τους να μην αγνοήσουν αυτήν την θετική εξέλιξη της εικόνας της Ελλάδος και να στηρίξουν την κυβέρνηση και τους εταίρους της.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ