Γράφει ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πάλλας.

Προώθηση των Κρητικών Προϊόντων  και του Τουρισμού στην Ιταλία.

Κρητική διατροφή και τα προϊόντα της αλλά και το τουριστικό προϊόν του νησιού, πρόκειται να προβληθούν σε μεγάλη εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2013 στην Ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη.

Παράλληλα η Περιφέρεια Κρήτης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ετήσιο θεσμό «CEREALIA» που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2013 στη Ρώμη, όπου τιμώμενη χώρα θα είναι η Ελλάδα. Στο πλαίσιο του Ιταλικού θεσμού θα παρουσιαστούν θέματα μεταξύ άλλων, στους τομείς του πολιτισμού, τουρισμού γαστρονομίας, προϊόντων .

Η προώθηση των Κρητικών προϊόντων στην Ιταλική αγορά, αλλά και του τουριστικού προϊόντος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Ρώμη η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, η οποία εκτός τις συζητήσεις για το πλάνο και τις λεπτομέρειες των παραπάνω εκδηλώσεων, είχε συναντήσεις και για την προώθηση – υλοποίηση λειτουργίας του «Κρητικού Μπακάλικου» στη Ρώμη.

Ηράκλειο: Στις 21 εξυπνότερες πόλεις του κόσμου

Οι παρεμβάσεις και οι πολιτικές που εφαρμόζονται σε επίπεδο παροχής ψηφιακών υπηρεσιών κατάφεραν να δώσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης μια θέση στο κατάλογο με τις 21 πιο έξυπνες ψηφιακά πόλεις του κόσμου.

Πρόκειται για μια διεθνή διάκριση με βάση την αξιολόγηση του Οργανισμού Intelligent Community Forum (ICF) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Στο φετινό κατάλογο συμπεριλαμβάνονται πέντε ευρωπαϊκές πόλεις.

Απ’ αυτές, μόνο το Ηράκλειο και η Oulu της Φινλανδίας εμφανίζονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που ήταν στην περσινή λίστα όπως η Βαρκελώνη και η Φρανκφούρτη δεν βρίσκονται στην φετινή κατάταξη.

Ο Γιάννης Κουράκης με δηλώσεις υπογράμμισε ότι ο δήμος αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, δημιουργεί νέες υποδομές και παρέχει εξελιγμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Ο Γ. Κουράκης ευχαρίστησε το Πολιτικό προσωπικό και το Στελεχιακό δυναμικό του τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου καθώς χάρις στη μεθοδική, την εντατική και συντονισμένη εργασία του ο δήμος έχει καταφέρει να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Αεράκης και Αγγελική Σχοιναράκη με αφορμή την νέα επιτυχία του Ηρακλείου τόνισαν ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών ,η προσφορά νέων υπηρεσιών αλλά και η στενή συνεργασία σε θέματα νέων τεχνολογιών με φορείς και ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΙΤΕ.

Οι λόγοι που κατάφερε να εξασφαλίσει ο δήμος και πάλι την διάκριση

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δήμου η διάκριση που εξασφάλισε βασίστηκε σε τρεις συγκεκριμένους άξονες:

  • Το πλήθος των ποιοτικών ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες
  • Οι υποδομές ευρυζωνικότητας
  • Η ύπαρξη ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων

Πέρα από αυτούς τους βασικούς άξονες, η αξιολόγηση βασίζεται και σε ένα διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο. Το θέμα φέτος εξετάζει την σχέση μεταξύ της καινοτομίας και απασχόλησης. Θα ακολουθήσει δεύτερο στάδιο αξιολόγησης μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 στο οποίο από τις 21 πόλεις θα επιλεχθούν οι 7 «εξυπνότερες από αυτές, και τον Ιούνιο του 2013 θα επιλεχθεί η «εξυπνότερη» πόλη του κόσμου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ