Συμμετοχή στην ίδρυση της Διακομματικής Ομάδας για την Αριστερά.

Βρυξέλλες, 24 Μαρτίου 2011. Η ιδρυτική εκδήλωση της Διακομματικής Ομάδας για την Αριστερά (Left Caucus) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε με θέμα την απάντηση της Αριστεράς στις σημερινές προκλήσεις. Ιδρυτικά μέλη της είναι ευρωβουλευτές που προέρχονται από την ομάδα των Σοσιαλιστών (SD), των Πρασίνων (Greens) και της Ενωμένης Αριστεράς (GUE).

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης, η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Σκα Κέλερ και ο Πορτογάλος ευρωβουλευτής της Ενωμένης Αριστεράς Λούι Ταβάρες, που είχαν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Διακομματικής Ομάδας για την Αριστερά, ήταν οι κύριοι ομιλητές.

Η Διακομματική Ομάδα της Αριστεράς στοχεύει να αναζητήσει το περιεχόμενο της εναλλακτικής πρότασης της Αριστεράς σήμερα και να διαμορφώσει αριστερές διακομματικές πλειοψηφίες σε κρίσιμες ψηφοφορίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Κρίτων Αρσένης κατά τη παρέμβαση του επισήμανε: “Η Αριστερά σημαίνει αγώνας. Για ποιο λόγο αγωνιζόμαστε; Οι λόγοι είναι προφανείς για όλους μας, η προστασία των λιγότερο προνομιούχων στην κοινωνία μας, δικαιοσύνη, ισότητα, αλληλεγγύη, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον. Αυτές είναι οι σημαίες μας. Συνεχίζουμε να τις κρατάμε σταθερά ψηλά, αλλά με τα χρόνια ενώ οι σημαίες έμειναν ίδιες, το περιεχόμενο τους χάθηκε. Πολλοί από όσους νιώθουν αριστεροί έχουν αυτοματοποιημένα αντανακλαστικά να πούνε όχι σε πολιτικές που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όμως ποια είναι η πρόταση; Τι σημαίνει Αριστερά σήμερα; Ποια είναι η κοινωνία που οραματίζεται η Αριστερά σήμερα; Τι εφαρμόσιμο προτείνουμε; Πώς η δική μας πρόταση είναι πιο αποτελεσματική;

Στο επίπεδο των ιδεών κερδίζουμε. Βλέπουμε τις προοδευτικές προτάσεις, όπως το ευρωομόλογο και ο φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, να υιοθετούνται από την συντηρητική Ευρώπη του σήμερα.

Όμως το όραμα, δεν είναι συνάθροισμα μεμονωμένων ιδεών. Αυτό το όραμα της Αριστεράς θα αναζητήσουμε μέσα από τη Διακομματική Ομάδα για την Αριστερά. Θα το αναζητήσουμε και θα παλέψουμε για την εφαρμογή του”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ