Δημόσια συζήτηση του Κρίτωνα Αρσένη με την Επίτροπο Κλιματικής Αλλαγής και τη ΓΓ του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Ένας σιωπηλός αγώνας δρόμου με τη Κίνα για την μετάβαση στην πράσινη οικονομία εξελίσσεται διεθνώς και η ΕΕ κινδυνεύει να χάσει οριστικά την πρωτοκαθεδρία της στην αγορά πράσινης τεχνογνωσίας και τεχνολογίας σωρευτικής αξίας 10 τρις ευρώ, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης κατά τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή με τα εθνικά κοινοβούλια της ΕΕ που διεξήχθη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με τη δήλωση αυτή ταυτίστηκε τόσο η Επίτροπος Κλιματικής Αλλαγής κ. Κόνι Χέντεγκααρντ όσο και η Γενική Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών υπεύθυνη για την κλιματική αλλαγή κ. Χριστιάννα Φιγκουέρας.

Απαντώντας η Επίτροπος Κλιματικής Αλλαγής κ. Χέντεγκααρντ τόνισε ότι η λήψη περαιτέρω μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας. Υπογράμμισε επίσης πως οι επενδύσεις στην καινοτομία, σε ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα καθώς και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων θα δημιουργήσουν πολλές πρόσθετες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και θα βοηθήσουν σημαντικά στην αύξηση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.

Εν συνεχεία, η Γενική Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών υπεύθυνη για την αλλαγή του κλίματος κ. Φιγκουέρας πρόσθεσε πως η δέσμευση της ΕΕ για μείωση των εκπομπών κατά 30% προβλέπεται να δημιουργήσει έως και 6 εκατομμύρια πρόσθετες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και να αυξήσει το ευρωπαϊκό ΑΕΠ κατά 6%.

Με αφορμή τη συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:

«Είναι βέβαιο ότι η δέσμευση για μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου κατά 30% έως το 2020 έχει περισσότερα οφέλη από ό,τι κόστος για τους πολίτες της ΕΕ και της Ελλάδας. Θα μας οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό των οικονομιών μας κάνοντας μας ξανά ανταγωνιστικούς και δημιουργώντας θέσεις εργασίας.

Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της ΕΕ είναι ήδη κατά 17,3% χαμηλότερες σε σχέση με το 1990. Ο στόχος για μείωση των εκπομπών κατά 30% έως το 2020 θα διατηρήσει και θα ενισχύσει τη θέση της ΕΕ και της Ελλάδας στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά της πράσινης οικονομίας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ