Doros Partasides and Andreas Tambourides.

Την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες για το Κυπριακό και για θέματα που άπτονται των διαπραγματεύσεων, όπως η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επιστροφή της Αμμοχώστου, είχε σε συνάντηση με εκπροσώπους της παροικίας η βουλευτής βορείου Λονδίνου Τερέζα Βίλιερς.

Η γνωστή για την φιλοκυπριακή της δράση Συντηρητική βουλευτής της περιφέρειας Τσίπινγκ Μπάρνετ παρακάθισε στο ετήσιο ανεπίσημο γεύμα της με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας Αντώνη Γερολέμου, τον Γιώργο Μούσκα, Πρόεδρο της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, τον Πρόεδρο της ΠΟΜΑΚ Ανδρέα Παπαευριπίδη και τον Δώρο Παρτασίδη, μέλος του Συνδέσμου Τσίπινγκ Μπάρνετ.Theresa - Cypriot delegates[1]

Η συζήτηση περιστράφηκε επίσης γύρω από τις προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Μάιο γενικές εκλογές στη Βρετανία, με την ομάδα των συνομιλητών της να υπόσχονται στην κα Βίλιερς πως θα στηρίξουν την προεκλογική της εκστρατεία. Μετά το γεύμα η Τερέζα Βίλιερς, η οποία υπηρετεί στην κυβέρνηση Κάμερον ως Υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας, εξέφρασε τη χαρά της για την ευκαιρία που είχε να παραστεί σε αυτό το γεύμα εργασίας και να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο.

«Άκουσα με μεγάλο ενδιαφέρον τα τελευταία νέα σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα. Χαίρομαι που βλέπω τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ντερβίς Ερογλου με στόχο να βρουν μία ολοκληρωμένη λύση στη βάση της ομοσπονδίας στην Κύπρο. Ελπίζω ότι η λύση θα έρθει σύντομα παρά αργά προς όφελος όλων των κοινοτήτων στην Κύπρο», είπε η Βρετανίδα πολιτικός.

Η Τερέζα Βίλιερς εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι τυγχάνει της στήριξης πολλών ηγετικών μελών της ελληνοκυπριακής κοινότητας του Λονδίνου. «Ήταν καλή ευκαιρία να συζητήσουμε επίσης για την προεκλογική μου εκστρατεία. Υπάρχουν πολλά να γίνουν και ξέρω ότι η βοήθειά τους θα κάνει μεγάλη διαφορά», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ