Ανακοίνωση

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο την 1.8.2011, ο Γεν. Γραμματέας του ΑΚΕΛ έκαμε έκκληση για ενότητα και υπέδειξε ότι η κοινή βάση για ενότητα υπάρχει και είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Σημείωσε ότι με αυτή τη βάση συμφωνούν όλα τα Κόμματα εκτός του ΕΥΡΩΚΟ και του ΕΛΑΜ. Προφανώς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ΕΛΑΜ, για να απαξιώσει την κάθε άποψη η οποία επιχειρηματολογεί ενάντια στη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας διότι θα συνταυτίζεται με ακροδεξιά στοιχεία και την ΕΟΚΑ Β.

Λάθος κ. Κυπριανού. Με τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι ολόκληρος ο Κυπριακός Ελληνισμός, ακόμη και οι απλοί Τουρκοκύπριοι, που διαφωνούν. Αυτό επιβεβαίωσε το 2004 το Δημοψήφισμα για το Σχέδιο ΑΝΝΑΝ, το οποίο κατέγραψε αυτή τη διαφωνία. Το ίδιο επαναβεβαιώνουν σειρά από δημοσκοπήσεις που γίνονται κατά καιρούς. Αυτό είναι που διατυπώνουν καθημερινά οι πολίτες .

Ενώ υπάρχει αυτό το δεδομένο είναι άξιο απορίας γιατί ο κ. Κυπριανού και το Κόμμα του με τόσο πάθος προσπαθούν να κρατήσουν την Κύπρο και το Λαό της αιχμαλώτους αυτής της ξενόφερτης, Τούρκικής λύσης. Είναι άξιο απορίας γιατί ο κ. Κυπριανού και το ΑΚΕΛ τόσο παθιασμένα έχουν αναλάβει να επιβάλουν στον Κυπριακό Λαό, τη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων και των Τουρκικών επιδιώξεων που οδηγούν :

  • την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και
  • τη διχοτόμηση της Κύπρου με τη δημιουργία Τουρκικής και Ελληνικής Ζώνης υπό το μανδύα Ομοσπονδίας μέσω του οποίου θα τίθεται και ολόκληρη η Κύπρος υπό την κηδεμονία της Αγκύρας. (Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία).

Αυτό το βασανιστικό ερώτημα πρέπει να απαντήσουν ο κ. Άντρος Κυπριανού και το ΑΚΕΛ οι οποίοι ξαφνικά απομάκρυναν τους εαυτούς τους από τις πατριωτικές δυνάμεις του Κυπριακού Λαού και ανέλαβαν εργολαβικά να νομιμοποιήσουν το αποτέλεσμα του εγκληματικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και της Τουρκικής εισβολής της 20ης Ιουλίου1974.

Ο Κυπριακός Λαός αναμένει απαντήσεις οι οποίες σίγουρα δεν πρέπει να παραπέμπουν στο παρελθόν αλλά να δικαιολογούν τη σημερινή θέση του κ. Άντρου Κυπριανού και του ΑΚΕΛ στη βάση των σημερινών δεδομένων.

Αύγουστος 2011

Από το
Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια
Λευκωσία – Κύπρος

http://adoulotikerinia.com
adouloti.kerinia@cytanet.com.cy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ