Την Παρασκευή και το Σάββατο 9 και 10 Ιουλίου τ.έ. πραγματοποιήθηκαν οι τελετές λήξης των μαθημάτων στα διάφορα τμήματα του Ελληνικού Κολεγίου Αγίου Παντελεήμονος στο Harrow του ΒΔ Λονδίνου.

Τα παιδιά, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών και την συμπαράσταση των οικογενειών τους, είχαν ετοιμάσει ωραία εορταστικά καλοκαιρινά προγράμματα, με ποιήματα, θεατρικά και τραγούδια. Στο τέλος κάθε τελετής κι αφού έγινε ο καθιερωμένος απολογιασμός της χρονιάς προσφέρθηκαν σε όλους τους μαθητές τα Ενδεικτικά. Εκείνοι που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο Ελληνικό Κολέγιο παρέλαβαν τα Απολυτήρια.

Ο Διευθυντής του Κολεγίου Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας και ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης στους απολογισμούς που έκαναν (για την σχολική χρονιά 2009-2010) ανέφεραν μεταξύ άλλων και τα εξής:

Το Κολέγιο είχε εγγεγραμμένους 130 μαθητές. Από αυτούς 8 παιδιά έδωσαν εξετάσεις G.C.S.E. και άλλα 7 A’ Levels. Το Κολέγιο λειτούργησε Πέμπτη (6.00-9.00 μ.μ.), Παρασκευή (6.00-9.00 μ.μ.) και Σάββατο (10.00 π.μ. – 5.00 μ.μ.), με τάξεις από Νηπιαγωγείο μέχρι A’ Levels. Επίσης, διδάχθηκαν Ελληνικοί και Κυπριακοί Παραδοσιακοί Χοροί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φοίτηση στο Νηπιαγωγείο και η εκμάθηση των Χορών προσφέρονται τελείως δωρεάν.

Τονίσθηκε η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά, υποστηριζόμενα πάντα από τις οικογένειές τους (γονείς, κηδεμόνες, καθώς και παππούδες και γιαγιάδες). Επίσης, υπογραμμίσθηκε η μεγάλη αφοσίωση των εκπαιδευτικών, των μελών των εκπαιδευτικών Αποστολών Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και των Ωρομισθίων. Τέλος, προσφέρθηκαν εγκάρδιες ευχαριστίες, για την πολυποίκιλη προσφορά στη ζωή και λειτουργία του Κολεγίου, στην Επιτροπή των Γονέων, όπως επίσης στην Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και στην Επιτροπή της Βοηθητικής Αδελφότητας «Η Αγία Αγάθη».

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο τμήμα του πρωϊνού Κολεγίου το Σάββατο 10 Ιουλίου, το Κολέγιο αποχαιρέτησε την δασκάλα και Υποδιευθύντριά του κα. Ρούλα Τσαγγαρίδη και τον σύζυγό της κ. Λουκά Τσαγγαρίδη, που είχε διατελέσει Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας, οι οποίοι επιστρέφουν στην Ελλάδα, μετά από μακρόχρονη παρουσία και πλούσια προσφορά στην Παροικιακή Εκπαίδευση. Στους αποχωρούντες προσφέρθηκαν ωραία αναμνηστικά δώρα και θερμές ευχές από όλους.

Το Ελληνικό Κολέγιο Αγίου Παντελεήμονος εύχεται στους μαθητές, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και σ’ όλη την Ομογένεια ένα καλό και ήρεμο καλοκαίρι, γεμάτο από την ευλογία και τη χάρη του Αγίου Προστάτη του Παντελεήμονος του Ιαματικού, του οποίου την εορτή θα τιμήσουμε κατά το τριήμερο 25-27 Ιουλίου στην Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Harrow (ΒΔ Λονδίνου), σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί. Θα ξεκινήσει δε και πάλι τη λειτουργία του κατά την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ