Φωτό: Πρώτος από αριστερά ο κ. Ε. Ντέμος
με εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011 η εορταστική εκδήλωση των Ηπειρωτών του Αμβούργου για την 98η επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: η Ελένη Πέτρου, αντιπρόσωπος  του Ελληνικού Προξενικού Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών στο Αμβούργο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αμβούργου και Περιχώρων Γεώργιος Κάμος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ηπειρωτικού Συλλόγου του Αμβούργου και μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Ευάγγελος Ντέμος , ο Επίτιμος Πρόεδρος του εν λόγω Συλλόγου Δονάτος Τσίγκος, ο δικηγόρος της Ελληνικής παροικίας του Αμβούργου Σταύρος Κονάς, ο Πέτρος Πετρίδης –ευγενής χορηγός του τοπικού Ηπειρωτικού Συλλόγου- μετά της συζύγου του και πολλοί αντιπρόσωποι Ελληνικών Φορέων του Αμβούργου.

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο κ. Ντέμος ευχαριστώντας ταυτόχρονα  όλους για την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο του Συλλόγου. Τόνισε  ότι αποτελεί ιερό καθήκον για τους Ηπειρώτες της Διασποράς να θυμούνται και να τιμούν τους Ήρωες της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και του απελευθερωτικού αγώνα του 1912-13.

Ακολούθησαν οι περίτεχνοι Ηπειρωτικοί ήχοι από το μουσικό συγκρότημα  του Δημήτρη Λαμπρούση (στο κλαρίνο)  και του Λευτέρη Αμανατίδη (στο μπουζούκι)  συνοδευόμενοι από την φωνή του Φίλιππα Δήμα.

Οι παρευρισκόμενοι ανταποκρίθηκαν με περισσό κέφι και οι χοροί κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης

Γεώργιος Βρυζάλας
Γραμματέας-Υπεύθυνος Τύπου

www.panipirotiki.eu

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ