Μήμυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια προς τους Έλληνες του εξωτερικού με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821

Αγαπητοί  συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου αποτελεί για όλους τους Έλληνες ημέρα εθνικής μνήμης και απότισης φόρου τιμής σε όλους εκείνους που με ηρωϊσμό και αυταπάρνηση έδωσαν τον υπέρτατο αγώνα για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας.

Στον αγώνα αυτόν, ένωσαν τις δυνάμεις τους τα αδέλφια μας της διασποράς, αλλά και φιλέλληνες εθελοντές, εμπνεόμενοι και αυτοί από τον ενθουσιασμό που προκαλούσε η ηρωϊκή προσπάθεια του λαού μας για την κατάκτηση της ελευθερίας του.

Στη σύγχρονη πραγματικότητα, εξακολουθείτε να αποτελείτε φορείς μεταλαμπάδευσης του ελληνικού πνεύματος και του πολιτισμού, αλλά και πυλώνα ηθικής στήριξης του ελλαδικού ελληνισμού, που αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στη λαίλαπα της διεθνούς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και δοκιμάζει τους πολίτες της και ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους.

Το κόστος είναι βαρύ, ωστόσο, παραμένει υψηλό το φρόνημα του λαού μας ότι θα μπορέσουμε να υπερβούμε και τις σημερινές αντιξοότητες, όπως, άλλωστε, μας διδάσκει η ιστορία και οι παραδόσεις ενός λαού που ξέρει να δίνει ασύμμετρες μάχες και να τις κερδίζει·  ενός λαού που διαθέτει τόλμη και αποφασιστικότητα ώστε να επιλέξει, σε δύσκολες στιγμές όπως οι σημερινές, τον δρόμο εκείνο που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της προόδου και της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Επιθυμώ, με την ευκαιρία αυτή, να σας εκφράσω την εκτίμηση και τις ευχαριστίες μου για τη συστράτευσή σας, για τη συμβολή σας στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας, καθώς και στην ανάδυση ενός νέου πνεύματος φιλελληνισμού που έρχεται να υποστηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο λαός μας για την υπέρβαση της κρίσης.

Εύχομαι ολόψυχα σε σας και στις οικογένειές σας υγεία, ευτυχία και πρόοδο.-

Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Δημοκρατίας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ