Η 1η Απριλίου 1955 σηματοδοτεί για τον λαό της Κύπρου και την Κυπριακή Δημοκρατία μια σημαντική στιγμή στην μακραίωνη ιστορία της.

Σήμερα, 56 χρόνια μετά την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα 1955-1959, που είχε ως στόχο την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την ένωση της Μεγαλονήσου με την μητέρα Ελλάδα, η δική μας γενιά αποτίνει φόρο τιμής στους αγωνιστές της Ελευθερίας, τους προασπιστές της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου μας.

Τιμούμε τους ήρωες, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία, τη νομιμότητα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τους ήρωες που συνέβαλαν στην θεμελίωση του Κυπριακού Κράτους και υπερασπίστηκαν με σθένος και αποφασιστικότητα τα δίκαια και τα δικαιώματά του.

Η δική τους θυσία, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ανδρείας αλλά και πηγή έμπνευσης για την συνέχιση των προσπαθειών μας που θα οδηγήσουν στην δικαίωση της Κύπρου.   Μια δικαίωση που θα έρθει με την επίτευξη μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης που θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό, θα επανενώνει το έδαφος, το λαό, την οικονομία και τους θεσμούς και θα διασφαλίζει το δικαίωμα της επιστροφής των προσφύγων και όλα τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όλων των νομίμων πολιτών της σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών περί Κύπρου, τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Όλοι οι όπου γης Έλληνες, ενωμένοι, οφείλουμε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα του Κυπριακού λαού. Ο δρόμος της αυτοθυσίας που ακολούθησαν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ, είναι ο δρόμος που καλούμαστε όλοι να τιμήσουμε και να σεβαστούμε. Αυτή είναι η δική μας δέσμευση στην νέα γενιά, να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια επανενωμένη, ειρηνική, δημοκρατική και ελεύθερη Κύπρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ