Η παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί ευκαιρία για ολόκληρο τον κόσμο να τιμήσει την πολυδιάστατη παρουσία της γυναίκας ως μητέρας, συζύγου και επαγγελματία.

Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα γιορτής, ημέρα που τιμούμε την προσφορά της γυναικείας παρουσίας, είτε αυτή βρίσκεται σε χώρες με ανεπτυγμένη την κοινωνική συνοχή, είτε σε χώρες όπου οι ευκαιρίες στην μόρφωση, την εργασία, τη ζωή είναι λιγοστές.

Στην σημερινή παγκόσμια κοινωνία, η μάχη για την εξασφάλιση της ισότητας των ευκαιριών ανάμεσα στα δύο φύλλα, για την εξάλειψη της βίας και των διακρίσεων ενάντια στην γυναίκα, καλά κρατεί. Καθήκον όλων μας είναι να εργαστούμε ώστε οι ανθρώπινες κοινωνίες να αποτελούν τόπο ίσης μεταχείρισης για τις γυναίκες, τόπος ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων.

Ο Ελληνισμός της Διασποράς με ιστορία περισσότερων από 100 χρόνων βασίζεται στην γυναικεία προσφορά αρχικά για την θεμελίωσή του στην νέα πατρίδα και σήμερα για την συνέχιση και ευημερία του. Επίκεντρο όλων των επιτευγμάτων του αποτελεί η γυναίκα. Γυναίκες στην πολιτική, την οικονομία, την επικοινωνία, τον πολιτισμό, γυναίκες που μας κάνουν όλους περήφανους. Και στην αντίπερα όχθη γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Για εκείνες που μας χρειάζονται πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους, να τις συνδράμουμε, να τους δώσουμε ευκαιρίες.

Σας καλώ λοιπόν, όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε ο κόσμος μας να αποτελέσει έναν τόπο δημιουργίας και για τις γυναίκες σε ολόκληρη την υφήλιο.

Με εκτίμηση

Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου
Γραμματέας ΣΑΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ