Portrait

Την 28η Οκτωβρίου 1940 η Ελλάδα, σύσσωμος ο Ελληνισμός ανά τον κόσμο τιμά μια λαμπρή σελίδα της ελληνικής ιστορίας, μια στιγμή υπερηφάνειας και δόξας στην μακραίωνη πορεία μας.

Το «ΟΧΙ» των κατοίκων μιας χώρας μικρής σε μέγεθος, μα τεράστιας σε ψυχική δύναμη ενάντια στον φασισμό, τοποθέτησε τους Έλληνες στο παγκόσμιο πάνθεον των ηρώων.

Έλληνες και φιλέλληνες πολέμησαν για την Ελευθερία, την Δικαιοσύνη, την Δημοκρατία, αξίες βαθιά ριζωμένες στον πολιτισμό μας.

Σήμερα, σε μια νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται υπό το πρίσμα της οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες για μια ακόμη φορά καλούνται να πουν το «ΌΧΙ» στην λήθη, «ΟΧΙ» στην απαξίωση των ιδανικών και αξιών στις οποίες στηρίχθηκε το οικοδόμημα του Ελληνισμού. Καλούμαστε όλοι να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη, να μεταλαμπαδεύσουμε τα μηνύματα της θυσίας για ένα υπέρτατο σκοπό, ανώτερο από την φυσική μας παρουσία, στις επόμενες γενιές, να τους δώσουμε όραμα και πίστη.

Για τους ήρωες του 1940, το καθήκον απαιτούσε την θυσία στα πεδία των μαχών. Για εμάς τώρα, η μάχη διεξάγεται καθημερινά στην διεθνή αρένα. Είναι ο αγώνας μας για να διασώσουμε όσα πρεσβεύει η οικουμενικότητα της κληρονομιάς μας.

Αυτή την μάχη πρέπει να την δώσουμε όλοι μαζί εντός και εκτός των συνόρων της πατρίδας μας, με ομοψυχία και ενότητα. Το απαιτεί η ιστορία μας, το απαιτεί το μέλλον που έχουμε χρέος να δώσουμε στα παιδιά μας.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ