Αλεξάνδρεια,  01.10.2010. Μήνυμα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτριο Χριστόφια, απέστειλε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης, για την Ημέρα Κυπριακής Ανεξαρτησίας.

Ακολουθεί το κείμενο του μηνύματος:

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,

Με αισθήματα χρέους και υπερηφάνειας, κλίνοντας ευλαβικά το γόνυ στο πάνθεον των μαχητών-ηρώων Κυπρίων που αγωνίσθηκαν για την Ελευθερία, ο Απανταχού Ελληνισμός γιορτάζει μαζί σας την 50η επέτειο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Μία επέτειος σημαντική που μας προτρέπει να επαναβεβαιώσουμε την αδιάκοπη προσήλωση και συνεχή συμπαράστασή μας στον Ελληνισμό της Κύπρου. Πιστοί στις αρχές μας, όλοι μας στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού συνεχίζουμε την συμπαράσταση και συμπόρευση στον κοινό μας αγώνα και εντείνουμε τις προσπάθειες μας, προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου να πετύχουμε το όραμά μας.

Ελπίδα και ευχή μας, τούτη την ώρα, είναι να μην αργήσει άλλο η ημέρα εκείνη, που θα βρει όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου να απολαμβάνουν εν ειρήνη τα αγαθά της πολυπόθητης Ελευθερίας, σε μια Πατρίδα ενωμένη, δυνατή, δημοκρατική και ευημερούσα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Στέφανος Π. Ταμβάκης
Πρόεδρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ