Αγαπητοί συμπατριώτες,

Εκφράζω από καρδιάς τα συγχαρητήριά μου για την πιο σημαντική εθνική εορτή των Ελλήνων, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος!

Στις 25 Μαρτίου 1821 ξεκίνησε ο εθνικός απελευθερωτικός αγώνας του ελληνικού λαού εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που οδήγησε στην πολυπόθητη απελευθέρωση.

Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πολλές δοκιμασίες, αλλά τίποτα δεν μπόρεσε να διασπάσει το πνεύμα του ελληνικού λαού, να εξοντώσει την ανεξάντλητη αγάπη του για την ελευθερία, να κλονίσει την πίστη του στον Χριστό.

Σήμερα φέρνουμε στη μνήμη μας τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν πριν από 190 χρόνια, θυμόμαστε όχι μόνο το γεγονός της νίκης, αλλά και πόσο μας κόστισε αυτή η νίκη. Εμείς, οι απόγονοι του φιλελεύθερου ελληνικού λαού, θα θυμόμαστε πάντα αυτήν την ιστορική ημερομηνία και θα την φυλάσσουμε στην καρδιά μας.

Ας είναι αιώνια η μνήμη όλων των πατριωτών που πολέμησαν για την ελευθερία της ελληνικής γης χωρίς να λυπηθούν τις ζωές τους. Αποτελούν παράδειγμα αυταπάρνησης και αυτοθυσίας για το ελεύθερο μέλλον του έθνους για τις επόμενες γενιές.

Αυτήν την σημαντική μέρα θέλω να ευχηθώ σε σας και στους συγγενείς σας ευτυχία, ευημερία και ειρηνικό ουρανό. Ας σας φυλάσσει πάντα ο Θεός!

Φυλάξτε τον εαυτό σας, τους συγγενείς σας και τότε όλοι μαζί θα φυλάξουμε τον ελληνικό λαό.

Με εκτίμηση,

Ο Βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Συντονιστής ΣΑΕ Περιφέρειας χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας

Ιβάν Σαββίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ