Αγαπητές συμπατριώτισσες,
αγαπητοί συμπατριώτες,

ο διαχρονικός συμβολισμός της 25ης Μαρτίου επιβεβαιώνεται και στις μέρες μας.

Οι αγωνιστές του 1821 έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Για τη χρηματοδότηση του αγώνα χρειάστηκαν τότε δάνεια από φίλους και συμμάχους, που δεν έπιασαν μεν τόπο, αλλά ξεπλήρωνε ο Ελληνικός Λαός για πάνω από 100 χρόνια.

Σήμερα, η Ελλάδα μας μάχεται πάλι για την διαφύλαξη της ανεξαρτησίας και της εθνικής της κυριαρχίας. Τον κίνδυνο επισήμανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ανεύθυνες πολιτικές, απότοκα μιας γενικευμένης πολιτικής και κοινωνικής διαφθοράς, οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της οικονομικής χρεοκοπίας. Πάλι η Ελλάδα ζητά την οικονομική στήριξη φίλων και εταίρων, οι οποίοι βέβαια δεν διστάζουν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος της.

Σήμερα, πάλι ο Ελληνικός Λαός υποχρεώνεται να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας, το μέλλον της νέας γενιάς. Οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες υποχρεώνονται να σηκώσουν το βάρος της κρίσης, οδηγούμενες στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, ενώ ογκώνεται ξανά το ρεύμα εξόδου από τη χώρα για την αναζήτηση καλύτερης μοίρας στη Γερμανία και γενικότερα στο εξωτερικό.

Εξ αιτίας της δεινής θέσης στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, στους Βουλευτές έχει απομείνει ο ρόλος των διεκπεραιωτών, θεσμοί και δικαιώματα γνωρίζουν προ δημοκρατίας εποχές.

Των Ελλήνων οι Κοινότητες έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να αγωνίζονται για την κοινή πατρίδα. Και έχουν πλήρη επίγνωση και της σημερινής κατάστασης της χώρας και του ρόλου που καλούνται και έχουν υποχρέωση να παίξουν. Η ΟΕΚ, καταξιωμένος και ανεγνωρισμένος συνομιλητής της γερμανικής Κοινωνίας, Πολιτείας και, απ’ τον περασμένο χρόνο, όταν η χώρα βρέθηκε στο ζενίθ της δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, έδωσε επιτυχείς εξετάσεις σε όλα τα επίπεδα για να στηρίξει την πατρίδα στο διεθνές πεδίο.

Φοβούμαστε ότι και αυτός ο φάκελος, ο φάκελος της δημοσιονομικής κατάρρευσης της πατρίδας, δεν θα ανοίξει ποτέ. Το ελάχιστο που περιμένουμε από την πολιτική τάξη της χώρας είναι να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να διδαχθεί από τα λάθη που διέπραξε και να θεσπίσει ασφαλιστικές δικλείδες που δεν θα επιτρέψουν ποτέ πια στο μέλλον να τεθεί σε κίνδυνο η εθνική ανεξαρτησία, η εθνική κυριαρχία και η εθνική μας αξιοπρέπεια.

Ζήτω η 25η Μαρτίου!
Ζήτω η Ελλάδα!

Για το ΔΣ
Κώστας Δημητρίου
, πρόεδρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ