Τον ένδοξο δρόμο προς την Ελευθερία έδειξαν οι Αγωνιστές του ΄21, επιλέγοντας συμβολικά την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου να σηματοδοτεί την έναρξη μιας νικηφόρας πορείας. Ένας αγώνας άνισος, που κατέδειξε τη δύναμη της ελληνικής ψυχής, όπως και το σθένος των Ελλήνων της Διασποράς και των αμέτρητων Φιλελλήνων, που συμμετείχαν σε αυτόν. Οδηγός τους η βαθιά ριζωμένη συνείδηση των ιδανικών της Ελευθερίας, του Έθνους και της Ορθοδοξίας.

Ο Αγώνας των Ηρώων του ΄21 έμελε να μείνει ως μία από τις λαμπρότερες σελίδες όχι μόνο στην ιστορία του Έθνους μας, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας. Απέδειξαν περίτρανα πως διαθέτουν τόλμη και αρετή, χωρίς να συλλογιούνται τις θυσίες, για την απόκτηση της πολυπόθητης Ελευθερίας.

Σήμερα, 190 χρόνια μετά, η Πατρίδα μας έρχεται αντιμέτωπη με μία μεγάλη δοκιμασία, μία κρίση πρωτόγνωρη που απειλεί την οικονομική της σταθερότητα, γεγονός που κάνει το συμβολισμό της 25ης Μαρτίου επίκαιρο, όσο ποτέ. Καλούμαστε οι Απανταχού της Γης Έλληνες να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουμε τις προσπάθειες που καταβάλλει το μητροπολιτικό κέντρο για να εξέλθει με ασφάλεια από αυτήν. Δεν λησμονούμε ότι σε αυτή την πορεία απαιτείται εθνική ομοψυχία, αλληλεγγύη και πίστη. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στις μελλοντικές γενιές.

Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι, εκ΄ μέρους όλων των Μελών του Προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες και επιτυχία στις επετειακές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται σε κάθε ελληνική γωνιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ