Στην κορυφή της Ευρώπης η ομάδα μπάσκετ του Πειραιά κέρδισε 62-61 με καλάθι του Πρίντεζη στο τέλος την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το δικό της  έπος έγραψε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού μέσα στην Πόλη, καταφέρνοντας να επιστρέψει από μία διαφορά  -19 πόντων στη νίκη, κερδίζοντας 62-61 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με καλάθι του Πρίντεζη και έτσι στέφθηκε Πρωταθλήτρια  Ευρώπης μετά από 15 χρόνια. Οι παίκτες ξεπέρασαν προγνώσεις και φαβορί αποδεικνύοντας ότι μεγαλύτερη δύναμη και αξία τις περισσότερες φορές σε τέτοιους αγώνες έχει η ψυχή και καρδιά του Έλληνα και όχι τα ονομάτα και τα χρήματα και τα πανάκριβα συμβόλαια των αθλητών των ρωσικής ομάδας. MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο Υφυπουργός

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, συγχαίρει με επιστολή του τον Πρόεδρο της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτη Αγγελόπουλο για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Νικητιάδη:

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

μέσα στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Χώρα, ο θρίαμβος σας με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ευρώπης, αποτελεί στην κυριολεξία πυξίδα, που δείχνει την Ελλάδα που θέλουμε και που αξίζουμε.

Η ελληνική παλικαριά, το πείσμα, η δύναμη, η θέληση και το πάθος έδειξαν για άλλη μια φορά ότι όταν πραγματικά θέλουμε, τότε μπορούμε.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, μεταφέρετε στους παίκτες και στον προπονητή του Ολυμπιακού τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για τη τεράστια επιτυχία σας. Μας κάνατε υπερήφανους και κρατήσατε ψηλά την ελληνική σημαία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ