Έκλεψε καρδιές ο 2ος “Faethon Olympus Marathon”. Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” συγχαίρει  τους πραγματικούς “Νικητές” του μεγάλου αγώνα.Η καρδιά της Ελλάδας   χτύπησε  στον Κοκκινοπηλό Όλυμπου. 

Ο πιο  σκληρός αγώνας 2013 για δυνατούς Aθλητές Bουνού. 100 χρόνια από την κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο περίφημος ,πλέον , Μαραθώνιος  “Faethon Olympus  Marathon” , που πραγματοποιήθηκε  για 2η χρονιά ,την  περασμένη  Κυριακή 14 Ιουλίου 2013 , από τις 06.00 το πρωΐ μέχρι αργά το απόγευμα , με σημείο εκκίνησης ,αλλά και τερματισμού  τον ιστορικό Κοκκινοπηλό   Ελασσόνας, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου . Ο πανέμορφος Κοκκινοπηλός  βρίσκεται σε υψόμετρο 1250 μ. στις πλαγιές του Θεσσαλικού  Ολύμπου και συγκέντρωσε εκατοντάδες επισκέπτες που ήθελαν να ζήσουν από κοντά το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός. Στον μεγάλο και σπάνιο αυτό αγώνα ,που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον Ελληνικών και ξένων Πρακτορείων Ενημέρωσης ,λόγω της μοναδικότητάς του ,συμμετείχαν σε ένα “ταξίδι στον ουρανό” (Sky Running ) 103  απαιτητικοί και εκλεκτικοί ορειβάτες και αθλητές μεγάλων αποστάσεων και υψομέτρων ,που συμμετείχαν στον ιδιαίτερα δύσκολο  2ο  Faethon Olympus Marathon.  Οι σπουδαίοι αυτοί υπερ-αθλητές, που αισθάνθηκαν  κατενθουσιασμένοι και περήφανοι για τη συμμετοχή τους , ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6 το πρωί , διέσχισαν τα σπάνιας ομορφιάς τοπία του Θεσσαλικού Ολύμπου  επί 43 km.,καλύπτοντας υψομετρικές διαφορές 3.400 m. και  ανέβηκαν σε δέκα (10) κορυφές του μυθικού βουνού με υψόμετρο πάνω από 2000 μέτρα ,πετώντας κυριολεκτικά στα σύννεφα  και για τον λόγο αυτό ο Μαραθώνιος αυτός θεωρείται Sky Running.

Συγχαρητήρια του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” στους πραγματικούς “νικητές” του Μαραθωνίου

Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,που είναι η μεγάλη, δυνατή και σύγχρονη Ομοσπονδία όλων των Οργανώσεων  της Κοινωνίας των Πολιτών  της περιοχής, ζώντας  ενεργά το μεγαλείο της δημιουργίας και όλης της διοργάνωσης ” εκ των έσω”  και όχι ως θεατής και στο οποίο είναι ιδρυτικά και δραστήρια Μέλη  όλοι οι Διοργανωτές Ορειβατικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι, αισθάνεται πολύ υπερήφανο και συγχαίρει όλους αυτούς τους εκατοντάδες σπουδαίους Εθελοντές ,που διοργάνωσαν τον μεγάλο αυτό αγώνα ,με επαγγελματική συνείδηση και στους οποίους ανήκουν ,πραγματικά ,όλα τα εύσημα και οι τιμές . Σε αυτούς ,λοιπόν ,τους αθόρυβους και σπουδαίους Εθελοντές και όχι στους “επισκέπτες” της τελευταίας στιγμής ,που ,ως δια μαγείας, εξαφανίζονται ένα λεπτό μετά, ανήκουν όλα τα εύσημα ,γιατί αυτοί  οραματίστηκαν εδώ και χρόνια τον μεγάλο αγώνα, γιατί εργάστηκαν εδώ και μήνες για το εξαιρετικό αυτό γεγονός ,γιατί καθάρισαν και σήμαναν όλα τα μονοπάτια της διαδρομής των 43 Km, γιατί  ίδρωσαν και -στην κυριολεξία- μάτωσαν πάνω στον Όλυμπο ,γιατί υποστήριξαν τον αγώνα ,ανεβαίνοντας στο βουνό από την προηγούμενη μέρα ή και μέρες  ,όπου και διανυκτέρευσαν και κατέβηκαν ,τελευταίοι ,αργά τη νύχτα της Κυριακής . Τέλος, γιατί υλοποίησαν με άψογο τρόπο έναν διεθνούς εμβέλειας αθλητικό γεγονός ,σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για τους αθλητές  , τηρώντας όλες τις διεθνείς  προδιαγραφές ,ανεβάζοντας πολύ ψηλά των πήχη από πλευράς διοργάνωσης και γιατί αποδείχτηκαν άψογοι οικοδεσπότες ,τιμώντας όλη την περιοχή ,αλλά και την Ελλάδα. Με τέτοιο ανθρώπινο δυναμικό ,η τοπική κοινωνία μπορεί να επιτύχει πολλά .Και αυτοί, οι Εθελοντές  , παραμένουν ,πλέον,μόνοι για να συνεχίσουν τον δικό τους αγώνα, έξω από τα φώτα της δημοσιότητας . Και όλοι αυτοί ,δεν είναι άλλοι από την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα  ,τον Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο Ελασσόνας, τους Συλλόγους ΧΟΣ Καλυβιών, ΧΟΣ Ολυμπιάδας, ΧΟΣ Σπαρμού, Ποδηλατικό  Αθλητικό Όμιλο Επαρχίας Ελασσόνας “Όλυμπος”, την ομάδα διάσωσης Hellenic Rescue, καθώς και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (που υλοποίησε πρωτοποριακά Ερευνητικά Προγράμματα Βιοχημείας  για υπερ-αθλητές,με πολυπληθή ερευνητική ομάδα ,με υπεύθυνο τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημ. Κουρέτα ) ,τις Υπηρεσίες του Δήμου Ελασσόνας που έδωσαν τη δική τους μάχη, το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, όπως επίσης και όλους τους εθελοντές που ,με κάθε τρόπο ,υποστήριξαν το μεγάλο αυτό γεγονός για την περιοχή.
Αυτοί είναι  οι μεγάλοι νικητές!
Γι’ αυτό το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” θα αναλάβει πρωτοβουλία για να τιμηθούν όλοι οι πραγματικοί συντελεστές του μεγάλου αυτού αγώνα ,όπως ,επίσης και οι Φορείς που στήριξαν τον αγώνα και να παρουσιαστεί, σε επίσημη εκδήλωση ,αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές ,εντός και εκτός Ελλάδος ,ο μοναδικός και σπάνιος “FAETHON OLYMPUS MARATHON 2013″ .
Αξιοποίηση των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού -Το μεγάλο όπλο της ανάπτυξης
Οι  εγκαταλειμμένες ,εδώ και δεκαετίες ,κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού (10 κτίρια σε έκταση 17 στρεμμάτων )  , κατά τη γνώμη του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν το στρατηγικό κέντρο για την ανάπτυξη του ορειβατικού τουρισμού ,όχι μόνο για τη Θεσσαλία ,αλλά και για όλη την Ελλάδα.
Για τον λόγο αυτό το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,που εδώ και χρόνια εργάζεται συστηματικά για την προστασία ,αλλά και την ανάδειξη του Θεσσαλικού Ολύμπου , έτσι ώστε να καταστεί ο αγαπημένος τόπος προορισμού για τους λάτρεις της φύσης και των απαιτητικών αθλητών βουνού , επανήλθε ξανά  για δεύτερη  φορά ,με επιστολή που έστειλε την περασμένη εβδομάδα ,προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά ,το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ,στο οποίο ανήκουν οι Κατασκηνώσεις και σε όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία ,αλλά όλους τους  Βουλευτές της Θεσσαλίας , διεκδικώντας την παραχώρηση των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού, στην τοπική Κοινωνία για 25 χρόνια (Δήμος Ελασσόνας )  και προτείνει, όπως έκανε και πριν δύο χρόνια στην πρώην Υπουργό κ.Διαμαντοπούλου , την άμεση μετατροπή των Κατασκηνώσεων σε   ‘Πρότυπο  Ορειβατικό Κέντρο Ολύμπου  -ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΣ”  και παράλληλα τη λειτουργία τους  ως “Κέντρο Εκπαίδευσης Αθλητών Βουνού -Κοκκινοπηλός” , γεγονός που έγινε από την πρώην Υπουργό ,δεκτό με ενθουσιασμό , όπου θα μπορούν να διαμένουν , να προπονούνται και να οργανώνουν αποστολές στον Όλυμπο ,ορειβάτες και αθλητές απ’ όλο τον κόσμο .
Γι’ αυτό, το Δίκτυο, σε απόλυτη συνέργεια με τον Δήμο Ελασσόνας ,τον οποίο όλοι πρέπει να στηρίζουν, πραγματικά και επί της ουσίας, διεκδικεί ,από τη δική του πλευρά  ως Δευτεροβάθμια Εθελοντική Οργάνωση  , για την τοπική κοινωνία ,την προοπτική αυτή ,την οποία ,όμως , οφείλει η κεντρική εξουσία και να αντιληφθεί και να κατανοήσει  και να  προσφέρει στον ευλογημένο  αυτό τόπο ,την προοπτική της αειφόρου ανάπτυξης ,που και τη διεκδικεί ,και τη δικαιούται αλλά και την αξίζει.

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος
Η  Γενική  Γραμματέας
Σκριάπας Κων/νος
Μπουζούκη Ελισσάβετ
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης
Οικονομολόγος

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ