Γράφει ο Γιάννης Δελόγλου
j.deloglou@elliniki-gnomi.eu

Θεσσαλονίκη. Ο μεγάλος δάσκαλος, ο διακεκριμένος καθηγητής Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Νεοκλής Σαρρής μας άφησε χρόνους, για να βρει καταφύγιο στους χώρους των Αγγέλων.

Ο Νεοκλής Σαρρής γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1940 και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης τού Γένους Σχολής. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης και διατέλεσε σύμβουλος επί των πολιτικών υποθέσεων τού Αοίδιμου Οικουμενικού Πατριαρχείου Κύρου Αθηναγόρα. Η ανάμιξή του στην πολιτική είχε ως αποτέλεσμα να διαδεχθεί τον Ιωάννη Ζίγδη στην Προεδρεία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου.

Διετέλεσε καθηγητής παραγωγικών και ανωτέρων Σχολών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και είχε έντονη συγγραφική δραστηριότητα στα Ελληνοτουρκικά θέματα. Ένθερμος πατριώτης αγωνίστηκε για την προώθηση και αναγνώριση της Γενοκτονίας και έβαλε το Ποντιακό ζήτημα στις διαστάσεις που το γνωρίζουμε σήμερα.

Θα μείνουν σε όλους μας έντονα τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα. Η ευθύτητα, η ειλικρίνεια και καλοσύνη του θα μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή.

Γι’ αυτό θα είναι πάντα κοντά μας.

Καλό σου ταξίδι Δάσκαλε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ