lakka4 lakka3Ξεχωριστή επιτυχία γνώρισε η ετήσια χοροεσπερίδα της ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου το βράδυ στο Κέντρο «ΧΑΛΚΙΑΣ ΠΑΛΛΑΣ» και συνδυάστηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Σε πείσμα των καιρών εκατοντάδες λακκασουλιώτες και φίλοι της Ηπείρου, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και διασκέδασαν με την καρδιά τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, υπό τους ήχους του κλαρίνου του μοναδικού Πέτρο Λούκα Χαλκιά, με τον Κώστα Τζήμα, την Παγώνα Αθνασίου και μία πλειάδα κορυφαίων τραγουδιστών και καλλιτεχνών.
Η μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση, η οποία ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, φανερώνει την δίψα του κόσμου για ποιοτική διασκέδαση, ενώ αποτελεί και ένα είδος αναγνώρισης των Ηπειρωτών στην μακρόχρονη και αδιάλειπτη προσφορά της Ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου, στην παράδοση και τον Πολιτισμό.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου κ. Ευάγγελος Παππάς, πέρα από τις καθιερωμένες ευχές για καλή χρονιά, υγεία και περισσότερη αισιοδοξία τη νέα χρονιά, αναφέρθηκε στις προσπάθειες των μελών του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, τα οποία εκτός των άλλων, προσπαθούν να αναδείξουν με κάθε πρόσφορο τρόπο, τα τοπικά προβλήματα της περιοχής Λάκκας Σουλίου, αλλά και της Ηπείρου γενικότερα και να πιέσουν στην κατεύθυνση της lakka2εξεύρεσης λύσεων.
Προανήγγειλε ακόμη, μία νέα εκδήλωση εντός του Φεβρουαρίου η οποία θα έχει ως θέμα την ηρωική θυσία των Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο, αλλά και την ιστορία της ευρύτερης περιοχής του Σουλίου γενικότερα. Η εκδήλωση θα ανακοινωθεί προσεχώς.
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του χορευτικού συγκροτήματος της ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου, τα μέλη του οποίου με παραδοσιακές φορεσιές χόρεψαν χορούς και τραγούδια της περιοχής και της Ηπείρου. Υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Νίκου Τριανταφύλλου, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
Τα μέλη του χορευτικού που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν τα εξής:
1) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΣ  (ΔΑΣΚΑΛΟΣ)
2) ΛΑΜΠΙΡΗΣ   ΜΑΝΩΛΗΣ
3) ΖΕΛΕΝΙΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
4) ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ  ΚΩΣΤΑΣ
5) ΔΗΜΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
6) ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΥΛΟΣ
7) ΚΙΤΣΟΥΛΗΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
8) ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
9) ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
10) ΚΙΤΣΟΥΛΗ  ΕΦΗ
11) ΚΟΛΕΤΣΗ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
12) ΖΕΛΕΝΙΤΣΑ ΔΑΦΝΗ
13) ΠΑΠΠΑ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ
14) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ  ΦΑΝΟΥΡΙΑ
15) ΔΗΜΑ  ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ
16) ΜΠΑΚΑ  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
17) ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΑ
18) ΤΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
19) ΣΤΑΥΡΟΥ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
20) ΒΟΚΟΛΟΥ  ΓΛΥΚΕΡΙΑ

Μεταξύ άλλων την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο πρώην πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και νυν αντιδήμαρχος Πεντέλης κ. Γιάννης Ζώης, ο οποίος συνεχάρη το Δ.Σ. της ομοσπονδίας για την επιτυχία της εκδήλωσης, κάλεσε τους παραβρισκομένους να στηρίζουν όλες τις εκδηλώσεις των συλλόγων και των ομοσπονδιών ώστε να δίνουν δύναμη και κουράγιο στα μέλη τους να συνεχίσουν με περισσότερο ζήλο και ζήτησε να υπάρχει σύμπνοια για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της δύσκολης εποχής που διανύουμε. Ειδική αναφορά έκανε στους Ηπειρώτες ευεργέτες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χωρίς την ύπαρξή τους και την στήριξη στο ελληνικό κράτος σήμερα εκτός της Ακρόπολης και μερικών ακόμη μνημείων, λίγα πράγματα θα είχαμε να υπερηφανευόμαστε.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης: Ο Μανώλης Λαμπίρης (πρόεδρος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής και Μεσογαίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ»), ο Γιώργος Γιάννος (δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ζηρού), η Γιαννούλη Παρασκευή, (ταμίας συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων “Ο ΠΥΡΡΟΣ”), η Πανταζή Ματίνα, πρόεδρος συλλόγου Θεσσαλών «Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ», Ο Φίλος Μίλτος ( ταμίας συλλόγου Θεσσαλών «Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ»), ο Πλατσατούρας Δ. (πρόεδρος συλλόγου Σκεπαριωτών), ο Αριστείδης Παπατόλης (συγγραφέας),ο  γνωστός πολυσχιδής συμπατριώτης Μήτσης Μήτσης, ο Χρήστος Μάρκου (μέλος του συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας), Σωκράτης Βασιλείου (εκδότης –συγγραφέας), Χρήστος Κοτσώνης (μέλος του συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου «ΤΙΤΑΝΗ», ο Νίκος Τζώντζος (πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου και νυν μέλος της Ένωσης) και πλήθος κόσμου.

Θερμές ευχαριστίες προς τους δωροθέτες
Η ομοσπονδία Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου ευχαριστεί θερμά, όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την όμορφη μουσικοχορευτική εκδήλωση, αλλά και όλους τους δωροθέτες –υποστηρικτές- της εκδήλωσης.
Ειδικότερα ευχαριστεί τους δωροθέτες: Την εταιρία Enionos Yacht.
Το κοσμηματοπωλείο «ΚΟΣΜΗΜΑ» του Αριστείδη Παπατόλη το οποίο βρίσκεται στην οδό Γρηγορίου Αυγεντίου 46 στα Άνω Ιλίσια, το κατάστημα ‘SECOND HAND’ στο Λουτράκι ιδιοκτησίας κας Μόνικας Κιτσάκη. Το εν λόγω κατάστημα βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 4 και Λάμπρου Κατσώνη.
Το κατάστημα ‘SECOND HAND’στην Ελευσίνα, ιδιοκτησίας κας Μόνικα Κιτσάκη και Κωνσταντίνου Κιτσάκη. Το κατάστημα βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου 39.
Το κατάστημα κοσμημάτων «ΓΚΟΥΝΤΑΣ», το οποίο βρίσκεται στην οδό Πελοπίδα 151 στην περιοχή Νέα Ζωή Περιστερίου Αττικής.
Την ταβέρνα «ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ» του Χρήστου Κωλέτση. Ηρακλήτου 54 –Πάτημα Χαλανδρίου.
Τέλος ευχαριστεί το  HYPERLINK “http://www.Hpeiros.gr” www.Hpeiros.gr, που ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης, αλλά και όλα τα μέλη και τον δάσκαλο του χορευτικού συγκροτήματος για την άψογη παρουσία τους.

Τα δώρα που κληρώθηκαν κέρδισαν οι λαχνοί που έφεραν τα εξής νούμερα:
492: Τριήμερη κρουαζιέρα για δύο άτομα, με ιστιοπλοϊκό στον Αργοσαρωνικό.
523: Μενταγιόν Σβαρόφσκι.
1361: Γυναικεία γούνα λευκού χρώματος.
462: Γυναικεία γούνα μαύρου χρώματος.
2400: Δερμάτινο μπουφάν ανδρικό.
1355: Δερμάτινο μπουφάν γυναικείο.
1109: Γυναικείο Ρολόι.
2331: Μενταγιόν ασημένιο.
124: Παιδικό ρολόι.
265: Γεύμα αστακομακαρονάδας.

lakka1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ