Φαβορί θεωρείται αυτή τη φορά ο Ταγίπ Ερντογάν για τον σημερινό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία. Μετά τις πέντε το απόγευμα τα πρώτα αποτελέσματα.Με αέρα νίκης μπαίνει σήμερα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο της 14ης Μαίου.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 8:00 το πρωί. Η προσέλευση σήμερα φαίνεται περιορισμένη σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Μέχρι τώρα δεν έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ουρές στα εκλογικα κέντρα, τουλάχιστον στην Κωνσταντινούπολη. Βέβαια αυτό μπορεί να είναι παραπλανητικό, καθώς η διαδικασία σήμερα είναι σύντομη. Οι εκλογείς ψηφίζουν μόνο για πρόεδρο. Ισως γι αυτό να μην δηνιουργούνται τεράστιες ουρές.

60 εκατομμύρια 900 χιλιάδες ψηφοφόροι ψηφίζουν σε όλη την Τουρκία μέχρι τις πέντε το απόγευμα. Σε περίπου 191.000 κάλπες θα συγκεντρωθούν όλα τα ψηφοδέλτια για να καταμετρηθούν μετά τις πέντε. Αν και επισήμως οι απαγορεύσεις εχουν ανακοινωθεί ότι ισχύουν μέχρι τις 9 το βράδυ, τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να ανακοινώνονται κατά τις επτά το απόγευμα με απόφαση του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου, όπως έγινε και στις 14 Μαίου.

Όλα δείχνουν πως τα δύσκολα οικονομικά προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί, αν δεν προκύψει ένα θαύμα για τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ταγίπ Ερντογάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ