Για 17η Χρονιά πραγματοποιήθηκαν οι  Πολιτιστικές Εκδηλώσεις “Τα  ΖΩΟΔΟΧΕΙΑ” από την Εύξεινο Λέσχη Γιαννιτσών σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας στην πλατεία Νέα Τραπεζούντας Γιαννιτσών.

Το τριήμερο πρόγραμμα ξεκίνησε την Πέμπτη  19 Απριλίου 2012  και τελείωσε το Σαββάτο 22 Απριλίου 2012 με λαϊκό πανηγύρι και παραδοσιακούς χορούς από την Εύξεινο Λέσχη Γιαννιτσών,  τον Σύλλογο Ποντίων Λεπτοκαρυάς, τον Σύλλογο Κρητών και τον Σύλλογο Ποντίων Φιλυριάς.

Την Παρασκευή παρουσιάσθηκαν παραδοσιακοί χοροί και από το Σύλλογο Ποντίων Τριανδρίας και τον Σύλλογο Ποντίων Γουμένισσας.

Το γλέντι και τις δύο βραδιές κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες με πρωτεργάτη την πασίγνωστη ποντιακή λύρα συνοδεύοντας τα γνωστά ποντιακά τραγούδια.

Την Κυριακή 22 Απριλίου παρουσιάσθηκε η Ποντιακή Επιθεώρηση « ΜΙΑΝ ΣΟ ΚΑΡΦΙΝ…. και … ΜΙΑΝ ΣΟ ΠΕΤΑΛΟΝ» του Κώστα Κυριακίδη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών κ. Δημήτρη Γρηγοριάδη για την πρόσκληση να παρευρεθώ στις εκδηλώσεις του Συλλόγου καθώς και τον φίλο πρόεδρο  του Πολιτιστικού   Συνδέσμου για την Ανάπτυξη της Ελληνογερμανικής  Φιλίας «Μέγας Αλέξανδρος»  Κρύας Βρύσης – Γιαννιτσών κ. Γιάννη Παπαστοΐτση για την φιλοξενία τους.

Βουδαπέστη  23 Απριλίου 2012

 Βασίλειος Σταματόπουλος

Γραμματέας της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής Κοινότητας Βουδαπέστης

και του Ελληνικού-Κυπριακού-Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ