Αγαπητές συμπατριώτισσες!
Αγαπητοί συμπατριώτες!

Γιορτάζουμε κι εφέτος το «ΟΧΙ», την αντίσταση σύσσωμου του Ελληνικού Λαού και Έθνους κατά του φασισμού, κατά του ναζισμού, κατά της βαρβαρότητας. Στις 28 Οκτωβρίου πριν 70 χρόνια οι πρόγονοί μας έγραψαν με τον αγώνα και το αίμα τους τον θρύλο, το «Έπος του Σαράντα». Νίκησαν τους επιδρομείς του ιταλικού φασισμού και τους κυνήγησαν στα βουνά της Αλβανίας. Αναγκάστηκαν κατόπιν αυτού οι γερμανοί ναζί να επέμβουν και να χτυπήσουν την μικρή Ελλάδα με τις σιδηρόφρακτες στρατιές τους.

Με την αντίσταση του Σαράντα οι πρόγονοί μας έδωσαν πολύτιμο χρόνο στους συμμάχους για την οργάνωση της αντίστασής τους και καθυστέρησαν των εκστρατεία των χιτλερικών δυνάμεων στην τότε Σοβιετική Ένωση. Έτσι οι στρατιές του Χίτλερ έπεσαν στον σιβηρικό χειμώνα που έμελλε να γίνει ο τάφος τους.

Η φασιστική Γερμανία έχασε το 1945 τον πόλεμο. Η μεταπολεμική, η δημοκρατική Γερμανία κέρδισε την ειρήνη. Η Ελλάδα μας κέρδισε τότε στον πόλεμο την παγκόσμια δόξα και δίδαξε την ανθρωπότητα ανδρεία. Σήμερα η Ελλάδα και οι Έλληνες ζουν ειρηνικά, σε μια ενοποιούμενη, ελεύθερη Ευρώπη.

Ωστόσο βρίσκονται αντιμέτωποι μ’ έναν οικονομικό πόλεμο και τις οδυνηρές του συνέπειες: Στο όνομα της καταπολέμησης της οικονομικής κρίσης μισθοί και συντάξεις περικόπτονται, ασφαλιστικά δικαιώματα εξανεμίζονται, συνδικαλιστικοί θεσμοί λοιδορούνται, εργασιακά δικαιώματα καταπατώνται.

Μήπως οι εχθροί πρέπει να αναζητηθούν όχι μόνο εκτός, αλλά και εντός των τειχών; Είναι ανάγκη αδήριτη να τους ανακαλύψουμε και να τους πολεμήσουμε – όπως αξίζει, όπως ξέρουν οι Έλληνες!

Η ΟΕΚ θα βρίσκεται πάντα μπροστά στον αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα και συνδικαλιστικά δικαιώματα και θα προασπίζει με όλες της τις δυνάμεις τα εθνικά συμφέροντα.

Βόννη, Οκτώβριος 2010

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Κώστας Δημητρίου
Πρόεδρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ