Η Μαρία Καραβία, μετά από 20 χρόνια πλούσιας πολιτιστικής δραστηριότητας στη Γερμανία με το Ελληνικό Θέατρο Βούπερταλ, αποκτά τη δική της στέγη στην πατρίδα της την Καβάλα.

Επί τέλους, μετά από αρκετό καιρό αναζήτησης, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Μαρία Καραβία, Πρόεδρος της Πολιτιστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Θεάτρου Ανάβασις, βρήκε και έκλεισε το χώρο όπου θα στεγαστεί η Θεάτρου Ανάβασις, δημιουργώντας έτσι ένα μοντέρνο μικρό Πολιτιστικό Κέντρο, στο κέντρο της Καβάλας (Λεωνάτου 8 κάθετος στην Ομονοίας 92), όπου θα πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές δραστηριότητες με βασική, τη λειτουργία του Θεατρικού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου, που από τον περασμένο χειμώνα είχε αναγγείλει, αλλά λόγω μη ανεύρεσης του κατάλληλου χώρου μετέφερε την έναρξή του για τον Σεπτέμβριο.

Χαρούμενη που επιτέλους πραγματοποιείται η επιθυμία της ίδιας και των συνεργατών της, ξεκινά την προετοιμασία του χώρου, και τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει το πρόγραμμα των μαθημάτων του Θεατρικού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου, με τμήματα για παιδιά (5-12 ετών), εφήβους, ενήλικες, ερασιτέχνες ηθοποιούς και τμήματα για συνταξιούχους.

Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης που κλείνουν επιχειρήσεις, η Μαρία Καραβία, τολμά με μια διαφορετική πρόταση επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής, με στόχο την θεατρική εκπαίδευση, παιδεία και ψυχαγωγία.

Είναι η πρώτη φορά, που θα λειτουργήσει ένα μόνιμο Θεατρικό Εργαστήρι με υψηλές προδιαγραφές και στόχους με λογική οικονομική επιβάρυνση γι’ αυτούς που θα συμμετάσχουν και η ίδια μαζί με τους συνεργάτες της, ελπίζουν πως ο κόσμος της Καβάλας θα ανταποκριθεί και θα στηρίξει τη δραστηριότητα αυτή, που θα είναι ένα μικρό στολίδι για την πόλη και θα προσφέρει μια ακόμα χρήσιμη και πολύτιμη διέξοδο για τα παιδιά, τους νέους και τους ενήλικες.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Θεάτρου Ανάβασις θα πραγματοποιούνται και άλλες εκδηλώσεις, όπως: παρουσίαση μικρών θεατρικών, μουσικών και λογοτεχνικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες, εκθέσεις (θεατρικές, εικαστικές και άλλες πολιτιστικού ενδιαφέροντος), παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, κλπ. Λογοτεχνικό, μουσικό και φιλοσοφικό καφενείο. Συζήτηση και διάλογος για πολιτιστικά , φιλοσοφικά, κοινωνικά, και άλλα επίκαιρα θέματα. Διοργάνωση, κατά παραγγελία, κλειστών εκδηλώσεων με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, για παιδιά και ενήλικες, που θα συνοδεύονται με ελαφρύ Κέτεριγκ. Πολιτιστικά Δρώμενα εκτός Καβάλας. Παρακολούθηση προγραμματισμένων θεατρικών παραστάσεων των Μελών της Θεάτρου Ανάβασις στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Γραφείο Ταξιδιών Desire Travel.

Άμεσος μελλοντικός στόχος η ίδρυση Παιδικής Θεατρικής Σκηνής.

→ Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 0030-6976879029, EMail: kavala@theatrou-anavassis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ